Antena 3 CNN Politică Laura Georgescu (PSD), după anunţul ministrului Educaţiei: "Nu mai pedepsiţi copiii! Este o bătaie de joc!"

Laura Georgescu (PSD), după anunţul ministrului Educaţiei: "Nu mai pedepsiţi copiii! Este o bătaie de joc!"

PSD a reacţionat dur la anunţul făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia şcolile s-ar deschide începând de marţi. Social-democraţii susţin că această decizie luată "de pe o zi pe alta" este "o bătaie de joc de neimaginat".

Laura Georgescu (PSD), după anunţul ministrului Educaţiei: "Nu mai pedepsiţi copiii! Este o bătaie de joc!"
Sursa foto: Facebook/ Partidul Social Democrat
de Andreea Ştefan    |    17 Mai 2021   •   16:19

Laura Georgescu, senator PSD, a făcut declaraţii în Senat referitoare la anunţul făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia şcolile se vor redeschide de marţi, afirmând că acesta "a întors totul pe dos".

"L-am auzit și vineri, dar și duminică la prânz pe ministrul Sorin Cîmpeanu că ziua de vineri va rămâne ziua de referință pentru închiderea sau redeschiderea școlilor. Toți părinții își fac planuri pentru următoarea săptămînă, în funcție de aceste anunțuri. Pe seară însă, duminică seara, dl. ministru a întors totul pe dos, anunțând că deciziile se iau de pe o zi pe alta.

Acum ne spune că e posibil ca școala să înceapă miercuri. Ce să mai înțeleagă părinții, ce să mai înțeleagă profesorii? Înainte de a lua o astfel de hotărâre pe genunghi, gândiți-vă la părinții care află de pe o zi pe alta dacă-și duc copii la șoală sau nu", a declarat Laura Georgescu.

Aceasta a precizat că decizia redeschiderii şcolilor, anunţată din scurt, a creat confuzie şi în rândul profesorilor. Laura Georgescu cere guvernanţilor să înceteze cu "deciziile aberante care distrug sistemul de învățământ românesc" şi să ia măsuri astfel încât şcolile să rămână deschise indiferent de rata de infectare.

"Este o bătaie de joc de neimaginat. Ajunge. Opriți-vă cu aceste decizii aberante care distrug sistemul de învățământ românesc. Învățământul online funcționează doar pe termen scurt, în niciun caz așa cum l-ați aplicat voi în ultimul an de zile. Terminați cu această prostie cu rata de 1 la mie sau alți indicatori pe care îi scoateți sau îi ascundeți în joben. Lasați copiii să meargă la șcioală. Testați pentru a ține școlile deschise indiferent de rata de incidență. Nu mai pedepsiți copiii. Testați pentru școli deschise în permanență", a mai spus senatoarea PSD.

Elevii din București pot reveni la școală începând de marți deoarece rata de infectare din capitală a scăzut sub 1 la mie. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vrea ca elevii să meargă la școală imediat ce rata de infectare în localitățile lor scade sub acest prag.

Potrivit datelor oficiale, rata de infectare în București este 0.94.

×
Subiecte în articol: PSD deschidere scoli Sorin Cîmpeanu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close