Antena 3 CNN Politică Liderul PMP, Eugen Tomac, după consultări: "Eliminarea pensiilor speciale, una dintre condiţiile obligatorii ale formaţiunii pentru intrarea la guvernare"

Liderul PMP, Eugen Tomac, după consultări: "Eliminarea pensiilor speciale, una dintre condiţiile obligatorii ale formaţiunii pentru intrarea la guvernare"

Liderul PMP, Eugen Tomac, după consultări: "Eliminarea pensiilor speciale, una dintre condiţiile obligatorii ale formaţiunii pentru intrarea la guvernare"
Sursa foto: foto- presidency.ro
11 Oct 2019   •   13:08

O ordonanţă de urgenţă privind revenirea la alegerea primarului în două tururi este una dintre priorităţile din primele zile de mandat ale noului guvern, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele Iohannis. 

"Suntem conştienţi de situaţia în care se află România astăzi. Suntem mulţumiţi că am reuşit să trimitem Guvernul Dăncilă acasă. Doamnei Dăncilă îi urăm mult succes şi vacanţă plăcută în Teleorman. Suntem în egală măsură conştienţi de miza care apasă pe umerii partidelor de Opoziţie şi de aceea vom accepta discuţii cu celelalte partide pentru a încerca să găsim o formulă cât mai eficientă şi cât mai rapidă pentru a depăşi această criză politică. În mod obligatoriu, pentru noi e esenţial ca viitorul guvern să aibă printre priorităţile sale, în primele zile de mandat, o ordonanţă de urgenţă privind revenirea la alegerea primarului în două tururi, lucru pe care l-am comunicat domnului preşedinte Iohannis", a declarat Eugen Tomac, liderul PMP, după consultările cu Klaus Ioahnnis de la Palatul Cotroceni. 

Delegatia PMP i-a prezentat preşedintelui Iohannis şi alte condiţii obligatorii ale formaţiunii pentru sprijinirea viitorului cabinet si chiar intrarea la guvernare:

  • Ordonanţa de Urgenţă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin
  • Eliminarea pensiilor speciale
  • Adoptarea legii cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300
  • Înfiinţarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova

PMP i-a mai propus lui Iohannis să ia in calcul un premier PMP, pe Eugen Tomac. PMP a mai spus că nu se teme de anticipate, dar în opinia partidului acest demers este doar o încercare de păcălire a electoratului pentru că parlamentarii nu vor respinge un al doilea guvern în Parlament.

Consultările la Palatul Cotroceni au început de la ora 11,00, cu delegaţia PNL, iar apoi şeful statului s-a consultat cu reprezentanţii USR, UDMR, PMP, cu delegaţia grupului parlamentar Pro Europa, cu cei de la ALDE, cu reprezentanţii minorităţilor naţionale. PSD nu a participat la consultări.

Citiţi şi Consultări la Cotroceni pentru viitorul Guvern: Orban se propune premier, USR vrea anticipate, UDMR visează la un prim-ministru de etnie maghiară

Joi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie a fost adoptată de Parlament, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea partidelor parlamentare pentru consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern.

"Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine (n.r. vineri), începând cu ora 11,00, fiindcă avem urgentă nevoie de un guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de executiv cu mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Citiţi şi MOŢIUNEA DE CENZURĂ a trecut. Guvernul Dăncilă a căzut, 238 de parlamentari au votat "pentru"

 

 

×
Subiecte în articol: eugen tomac Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close