Antena 3 CNN Politică Lucian Bode, despre polițiștii din Pitești acuzați de omor: Este greșit să generalizăm. Fiecare răspunde pentru faptele sale

Lucian Bode, despre polițiștii din Pitești acuzați de omor: Este greșit să generalizăm. Fiecare răspunde pentru faptele sale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut o scurtă conferință de presă, luni, în care a făcut câteva precizări despre cazul bărbatului care și-a pierdut viața la Pitești în urma unei intervenții a Poliției Române.

Lucian Bode, despre polițiștii din Pitești acuzați de omor: Este greșit să generalizăm. Fiecare răspunde pentru faptele sale
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    19 Apr 2021   •   12:26

"Cetățenii sunt egali. Răspunderea este indiviuală. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Pitești și restul de acțiuni desfășurate de Poliția Română.", a spus Lucian Bode.

"Este greșit să generalizăm, pentru că zilnic avem în țară mii de intervenții ale Poliției Române care se desfășoară corect prin care sunt salvate mii de vieți.

Este regretabil ceea ce s-a întâmplat vineri, în timpul intervenției polițiștilor, când un om și-a pierdut viața. Pentru mine, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică, care zdruncină încrederea românilor în Poliția Română.

Sunt doi polițiști reținuți cu propunerea de arestare pentru 30 de zile. Cei vinovați vor plăti. Fiecare răspunde pentru faptele sale."

Legist: Bărbatul din Piteşti imobilizat cu piciorul pe gât a fost asfixiat. Cauza morţii, violentă

Bărbatul de la Piteşti, care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti, a fost asfixiat, a spus, duminică dimineaţă, medicul legist, în urma autopsiei care a fost realizată astăzi.

"Cauza morţii este asfixia mecanică", a declarat medicul legist.

În plus, victima a avut mai multe traumatisme, iar cauza morţii a fost una violentă, a mai precizat legistul cazului de la Piteşti.

Procurorul de caz a dezvăluit că se fac cercetări asupra faptelor și încă nu este vizată o persoană.

Potrivit medicului, nu a fost vorba de un infarct, în cazul victimei

Astfel, potrivit primelor concluzii ale anchetei în cazul bărbatului decedat după ce a fost imobilizat de polițiști, moartea a fost violentă, iar bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui, a completat legistul.

De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

"Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. 

×
Subiecte în articol: Lucian Bode ministrul de Interne
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close