Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, după negocierile cu Pro România: "Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta"

Ludovic Orban, după negocierile cu Pro România: "Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta"

Ludovic Orban, după negocierile cu Pro România: "Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta"
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/ Facebook
23 Oct 2019   •   13:13

Premierul desemnat Ludovic Orban a reacționat prompt după ce șeful Pro România, Victor Ponta, a anunțat că formațiunea sa nu va vota guvernul liberal. "Nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta", a spus Orban, cel care o veche dispută cu Ponta, încă de pe vremea când a fost singurul liberal care a votat împotriva formării USL (între PSD și PNL).

"Dacă astăzi unul dintre partidele care au votat moţiunea de cenzură preferă să rămână alături de Viorica Dăncilă, este problema acelui partid, nu este problema noastră. În ceea ce ne priveşte, vom purta negocieri cu toţi ceilalţi parteneri politici. Formula de guvern este una care a fost agreată şi acceptată prin intermediul unor înţelegeri politice negociate care vor fi supuse ratificării BPN al PNL şi al celorlalte formaţiuni politice cu care avem aceste înţelegeri. Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta", a declarat Ludovic Orban.

Şeful PNL spune că a înţeles argumentele date de Pro România, dar că nu le poate accepta. 

"E un om de stânga, el crede că trebuie să se poziţioneze astfel, că probabil i-ar dăuna dacă ar vota un guvern al PNL în perspectivă. Evident, a avut nişte argumente pe care, personal, pot să le înţeleg, dar nu pot să le accept, pentru că noi suntem aproape în stare de nevoie absolută de guvern, ori cred că diferenţierile de natură doctrinară sau de altă natură pălesc în faţa nevoii de a avea un guvern legitim care să rezolve gravele probleme cu care se confruntă România", a mai declarat Ludovic Orban.

Citiţi şi Victor Ponta: "Pro România nu va vota Guvernul Orban!" Calculele care îi dau bătăi de cap șefului PNL

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PRO România Victor Ponta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close