Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre cele 30 de miliarde de euro de la UE: "Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne"

Ludovic Orban, despre cele 30 de miliarde de euro de la UE: "Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne"

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de peste 30 de miliarde de euro, a fost lansat joi seara în consultare publică, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre cele 30 de miliarde de euro de la UE: "Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne"
de Mia Lungu    |    26 Noi 2020   •   21:45

"Suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea noastră la UE", a declarat Premierul Orban joi seara, la prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență. 

"Noi, toți românii, vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. (...) Confruntați cu o criză fără precedent, liderii europeni au decis să acționeze sincronizat pentru ca recuperarea să fie o recuperare comună.", a mai spus Orban.

"Acest plan de recuperare și reziliență e doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea României în perioada următoare. Acest plan trebuie văzut în complementaritate cu finanțările care vor fi asigurate în cadrul bugetului UE 2021-2027.

Pe lângă resursele financiare de peste 30 de miliarde de euro, vom avea la dispoziție peste 46 de miliarde de euro pentru coeziune, pentru agricultură, pentru fondul pentru o tranziție justă. De asemenea, vom beneficia și de alte finanțări. Chiar în cursul acestei săptămâni Comisia Europeană a decis alocarea către Romania a unei prime tranșe de 3 miliarde de euro pentru susținerea companiilor și angajaților din domeniile afectate de pandemie. (...)Toate aceste resurse financiare vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea economică a României."

Orban: "Nu am să mă feresc să vorbesc despre alegeri! Nu este indiferent cine va câștiga aceste alegeri"

"Oficialii europeni s-au obișnuit să aibă numai surprize neplăcute din partea fostelor guverne. De un an de zile lucrurile s-au schimbat. Guvernul contribuie alături de Președinte pentru a face surprize frumoase partenerilor noștri europeni. Nu este indiferent cine va câștiga aceste alegeri. Efortul de accesare a acestor resurse financiare nu poate fi făcut de oricine. 

Este suficient să ne uităm la rata de absorbție ca să vedem că cei care au guvernat înaintea noastră aproape că nu și-au dorit să folosească fondurile europene pentru a îmbunătăți viața românilor. Nu este simpli sa absorbi bani europeni. Trebuie sa ai proiecte solide, serioase.

Efortul de a dezvolta, moderniza România va trebui să fie un efort de ansamblu al întregii societăți. (...)Toți acești bani vor oferi o șansă la o viață mai bună pentru fiecare cetățean român.

Vă garantez că tot acest efort va merita. În următorii ani vom avea parte de o dezvoltare accelerată iar proiectul extrem de ambițios pe care ni-l propunem îl putem realiza împreună."

×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close