Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre redeschiderea teraselor: Regulile vor fi legate de păstrarea distanței și asigurarea normelor de igienă

Ludovic Orban, despre redeschiderea teraselor: Regulile vor fi legate de păstrarea distanței și asigurarea normelor de igienă

Premierul Ludovic Orban a făcut o vizită la fabrica Techtex, din județul Maramureș. La finalul vizitei, premierul a susținut o serie de declarații.

Ludovic Orban, despre redeschiderea teraselor: Regulile vor fi legate de păstrarea distanței și asigurarea normelor de igienă
Sursa foto: gov.ro
de Claudia Simion    |    29 Mai 2020   •   18:55

"Am auzit vestea că aici se fabrică măști foarte bune și se pune la cale realizarea producției, pentru prima dată în România, a stratului filtrant din cadrul măștilor, care asigură protecția cea mai mare. Am și văzut unde urmează să se instaleze această capacitate.

E foarte important că o companie românească reușește, într-un timp atât de scurt, să fabrice măști chirurgicale și măști FFP2 și să fie pregătită să înceapă fabricația materialului atât de necesar, care stă la baza realizării produselor de protecție sanitară", a spus Orban.

Întrebat ce va întâmpla de pe 1 iunie, din momentul redeschiderii teraselor și care vor fi normele, premierul i-a dat cuvântul ministrului Economiei.

"Ordinele sunt aproape gata, vor fi publicate în seara aceasta. Nu mai mult de patru persoane vor sta la o masă. Mesele vor fi la doi metri distanță unele de altele", a spus ministrul Economiei, Virgil Popescu.

"Nu vor fi foarte multe reguli. Cele care asigură o minimă distanță fizică, dezinfectarea suprafețelor și a tacâmurilor. Asigurarea normelor de igienă și protecție sanitară", a completat Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close