Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa lui Iohannis: "A fost un atac politic, grosolan, care aruncă România în trecut"

Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa lui Iohannis: "A fost un atac politic, grosolan, care aruncă România în trecut"

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat la Antena 3 că discursul lui Klaus Iohannis, prin care acuza că social-democrații susțin proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc, a fost strict politic.

Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa lui Iohannis: "A fost un atac politic, grosolan, care aruncă România în trecut"
Sursa foto: Hepta
30 Apr 2020   •   20:20

"Presupun că orice om de bună credință are anumite așteptări de la persoana care ocupă cea mai mare poziție în stat. A fost un atac politic, grosolan, de neacceptat, pe o specualație legislativă și pot să detaliez dacă doriți. Fondul e unul politic. Eu vreau să trăiesc într-o Românie normală, care să nu mai fie aruncată în trecut. O astfel de temă aruncă România în trecut și o astel de abordare.N-am înțeles de ce nu ne-am limitat la un atac la PSD sau la adresa mea, a trebuit să depășească granițele României. N-am înțeles acest conflict interetnic gratuit într-o Românie a anului 2020.

Am văzut și eu ieșirile liderilor politici de etnie maghiară. Cred că n-a fost bine primit acest atac. Noi vorbim aici de o inițiativă legislativă care reapare periodic. E din 2004, cred că atunci a fost luată cel mai în serios, pe urmă a fost copiată și a reapărut în 2005, în 2017, în 2019. Intră într-un circuit parlamentar. Dacă ne uităm la contextul în care a intrat, nu are nicio relevanță ieșirea președintelui și contextul real din Parlament. Nu s-a dat niciun vot în Camera Deputaților pentru această inițiativă legislativă. Votul din Camera Deputaților a fost în unanimitate negativ, proiectul plecând la Senat cu propunerea de respingere. Președintele cunoștea acest lucru", a spus Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu spune că președintele Iohannis acționează politic și că ar fi trebuit să fie preocupat de problemele reale prin care trece țara noastră.

"Îmi pare rău că președintele României nu iese din logica electorală. Ar fi trebuit să ne cheme pe toți la masă să discutăm problemele reale, pandemia și criza economică în care se află toată Europa și să găsim soluțiile cele mai bune.

Am auzit și alte acuze, că promovăm legi populiste. Îi reaminesc președintelui că toate legile care au trecut prin Camera Deputaților au fost votate de toate forțele politice, mai puțin de PNL, care le-a atacat la CCR", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa lui Iohannis: "A fost un atac politic, grosolan, care aruncă România în trecut"

Declarațiile lui Klaus Iohannis

Totul a pornit de la discursul susținut de președintele Klaus Iohannis, ieri, în care spunea că, în timpul pandemiei de coronavirus, când Guvernul ia măsuri pentru limitarea răspândirii cu coronavirus, PSD încearcă să facă în așa fel încât să dea Ardealul ungurilor.

"Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc.  E incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. E incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României, în timp ce noi ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm pentru viețile românilor. PSD se luptă în birourile în Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu, oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?".

"Vedeți, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, se înțelege poate acum mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Nu mai vreau ca această majoritate să hotărască împotriva României și a românilor. E inadmisibil așa ceva. Până când sunt eu președintele României, o astfel de lege nu va exista".

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close