Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu despre asedierea Congresului American: Nu mă așteptăm să se întâmple asta în SUA. Depășește 6 august

Marcel Ciolacu despre asedierea Congresului American: Nu mă așteptăm să se întâmple asta în SUA. Depășește 6 august

Marcel Ciolacu a fost primul politician român care a reacționat la aflarea veștii manifestanților din SUA care au pătruns în clădirea Capitoliului: "Este inacceptabil ce s-a întâmplat. Cineva a greșit. Nu poți să fii atât de superficial, să lase să între în Capitoliu, să poată fi oprită o asemenea ședința în care se validau alegerile.", a spus acesta, miercuri seara, în emisiunea Subiectiv la Antena3.

Marcel Ciolacu despre asedierea Congresului American: Nu mă așteptăm să se întâmple asta în SUA. Depășește 6 august
de Mia Lungu    |    06 Ian 2021   •   22:36

„Categoric nu, nu se aștepta nimeni. Stau să mă întreb de unde sunt efectele. Este această suspiciune majoră de fraudare și o campanie dură cu multă ură, asta e efectul la populație. Sub nicio formă nu m-aș fi așteptat să se întâmple asta în SUA. Stau și mă gândesc dacă se întâmpla așa ceva în România? Presupun că depășește 6 august”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

„Nu e subminarea democrației SUA, e subminarea democratiei mondiale, deoarece se întâmplă în SUA”, a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a făcut referire la ura folosită, ca instrument politic, în campania electorală prezidențială din SUA:

"Întotdeauna a fost această ura. Nu s-a luat în considerare cred că factorul de pandemie. Și această frică totuși de moarte, și în Statele Unite, scăpată pe alocuri de sub control, că și În românia. Cu oameni care au fost ținuți în case.

Poate ar fi fost mult mai bine să găsească alte soluții în campaniile electorale. Vom vedea câte urme vor lasă și în România aceste ultime campanii electorale. Și fără echilibru din partea Președintelui României."

Marcel Ciolacu: Este inacceptabil ce s-a întâmplat. Cineva a greșit. E o pată neagră a democrației în toată lumea

După ce Donald Trump a ieșit public, încercând să calmeze mulțimea, și a cerut americanilor să meargă acasă, în pace, Marcel Ciolacu a concluzionat că toată lumea a avut de pierdut în urmă incidentelor din SUA. Inclusiv Trump.

"Cred că justiția își face treaba mai departe, cel puțin în SUA. Categoric. Eu nu văd niciun câștigător, nici Biden, nici Trump, după întâmplările din seară aceasta, dimpotrivă. Toată lumea a pierdut, inclusiv SUA, inclusiv noi cu toții. E o palmă dată democrației.

De ce s-a ajuns aici, rămân suspiciunile. Cum au reușit să intre, totuși nu a fost un număr atât de mare. De ce s-a întrerupt ședința? De ce nu s-au luat măsuri să nu se întrerupă ședința? Pentru că efectul acesta a fost: să nu se valideze alegerile.

Este inacceptabil ce s-a întâmplat. Cineva a greșit. Nu poți să fii atât de superficial, să lase să între în Capitoliu, să poată fi oprită o asemenea ședința în care se validau alegerile. Nu cred că a câștigat cineva, o forță politică, cel puțin în SUA. E o pată neagră a democrației în toată lumea.

Eu rămân la părerea mea că ar fi trebui să închidă ședința, să ducă lucrurile până la capăt, să nu mai existe temeiul acestei manifestări. Și Donald Trump trebuie să își recunoască înfrângerea astăzi, să închidă capitolul definitiv."

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu SUA
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close