Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, către Ludovic Orban: "De patru luni vă spunem clar şi răspicat: Guvernaţi, nu mai furaţi!"

Marcel Ciolacu, către Ludovic Orban: "De patru luni vă spunem clar şi răspicat: Guvernaţi, nu mai furaţi!"

Acuzații grave la adresa premierului făcute de președintele interimar al PSD. Marcel Ciolacu susține că Ludovic Orban a profitat de situația generată de pandemia de coronavirus pentru ”a-şi îndestula prietenii politici” și că l-au interesat doar banii și distrugerea economiei.

Marcel Ciolacu, către Ludovic Orban: "De patru luni vă spunem clar şi răspicat: Guvernaţi, nu mai furaţi!"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    06 Iul 2020   •   17:28

”Domnule premier, aş vrea să vă reamintesc că la iniţiativa PSD am făcut un amendament la starea de alertă pe regulamentul Curţii de Conturi şi al Camerei Deputaţilor, Curtea de Conturi face controale în toate administraţiile publice centrale sau locale, indiferent de culoarea politică. Mai mult, Curtea de Conturi a solicitat o prelungire de 15 zile. În Parlament nu a fost modificat niciodată Codul penal, iar CCR e o instituţie care face parte din statul de drept, pe care o atacaţi zilnic”, i-a transmis Ciolacu lui Orban.

'Guvernaţi, nu mai furaţi!'

Liderul Camerei Deputaților acuză Guvernul că a furat mult în această perioadă și că a sfidat suferința cetățenilor. Ciolacu a subliniat că sunt suficiente motive ca mulți dintre liberali să ajungă cel puțin trei ani după gratii.

"Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: 'Guvernaţi, nu mai furaţi!'. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat, pur şi simplu, suferinţa românilor. Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani. Aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. E suficient să deschideţi orice ziar sau post TV, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA. Sunt suficiente exemple care vă pot trimite colegii politici cel puţin trei ani la puşcărie", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.

Ciolacu critică decizia lui Orban de a se dezice de directorul Unifarm, deși până acum l-a lăudat în mod constant.

”Acel butic era paravan pentru primul tun liberal dat în pandemie. Contractele fără licitaţie se succedau unul după altul. Sute de milioane de euro pentru prietenii liberali. Ştiaţi foarte bine că sunt probleme, dar nu a contat că aţi adus măşti cu probleme. Niciodată scopul nu a fost protecţia oamenilor, ci îmbogăţirea clientelei PNL. Nu a mai contact că şi medicilor le-aţi dat echipamente proaste. Mişcarea infracţională PNL trebuia să funcţioneze. Banul trebuia să circule de la bugetul de stat în buzunarele prietenilor dvs. Românii trebuie să ştie ce legături aveţi cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercaţi să vă deziceţi. Aţi fost unul dintre cei care l-a lăudat constant pe directorul Unifarm pentru transparenţă. Acum nu îl mai cunoaşteţi?”, a afirmat liderul PSD.P

Liderul Camerei Deputaților l-a mai acuzat pe Orban că a schimbat chiar şi directorii de spitale şi a pus "chelneri cu şcoala vieţii şi patroni de pompe funebre, dispuşi să facă contracte dubioase".

”Nu vă ascundeţi după scuze penibile! Aveţi curajul să veniţi la microfon şi să recunoaşteţi aceste lucruri” Aţi fi continuat nestingherit să daţi tunuri dacă PSD nu v-ar fi oprit aici, în Parlament. Vă asigur că va scoate la iveală comisia de anchetă toate neregulile comise şi vor fi trimise la Parchet. Nimeni nu se poate spăla pe mâini de ceea ce a făcut deja acest Guvern, de distrugerea economiei, de suferinţele românilor lăsaţi în afara spitalelor. Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis. Preşedintele e la fel de vinovat ca cel pe care l-a pus în fruntea Guvernului. Se strânge laţul, domnule Orban şi nu vă imaginaţi cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria. Acest Guvern trebuie să plece. PSD va depunde o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Cine nu votează moţiunea înseamnă că e părtaş la jaful PNL”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, către Ludovic Orban: "De patru luni vă spunem clar şi răspicat: Guvernaţi, nu mai furaţi!"

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close