Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Ce ar trebui să facă premierul Cîțu pentru ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro

Marcel Ciolacu: Ce ar trebui să facă premierul Cîțu pentru ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, reiterează că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în baza căruia România poate accesa circa 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, trebuie discutat cu principalii actori sociali și cu responsabilii de la nivel local.

Marcel Ciolacu: Ce ar trebui să facă premierul Cîțu pentru ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro
Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   18:10

El spune că oficialii susțin demersurile PSD vizavi de PNRR

"Este încurajator că oficialii europeni susțin demersurile #PSD în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astăzi, în discuția purtată cu domnul David Sassoli, președintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esențial ca autoritățile locale și principalii actori sociali să fie implicați în procesul de elaborare al #PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern. În procesul de evaluare a planurilor naționale, Parlamentul European va ține cont astfel de criterii relevante.

La rândul său, doamna Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a reafirmat că acest plan trebuie să fie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali și discutat în Parlamentul național.

Concluzia zilei: Guvernul Cîțu trebuie să lase aroganța și să se apuce serios de treabă, în conformitate cu uzanțele și normele europene. Asta, dacă vrem ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro...", a scris liderul PSD pe Facebook.

Este încurajator că oficialii europeni susțin demersurile #PSD în ceea ce privește Planul Național de Redresare și...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 24 februarie 2021

Marcel Ciolacu: Nu m-ar mira ca România, sub actuala Coaliție, să rateze banii europeni

Prin Cadrul Financiar Multianual, României îi sunt alocate aproximativ 80 de miliarde de euro, dintr-un total de 1.414,5 miliarde. Asta înseamnă că România are acces la aproximativ 5,66% din bugetul U.E.

Din cele 80 de miliarde pe care țara noastră le-ar putea obține, 30,44 miliarde vin prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

Cu o zi înainte, președintele PSD avertiza asurpa riscului ca România să rateze oportunitatea de a se dezvolta cu bani europeni, din cauza incapacității actualei Coaliții de guvernare de a articula un Plan Național de Redresare și Reziliență care să fie credibil pentru decidenții europeni.

Marcel Ciolacu: Vicepremierul Barna a închis dezbaterile publice asupra PNRD după o oră!

"Mă pregătesc pentru discuția cu cea mai puternică organizație patronală a țării, Coaliția pentru #Dezvoltarea României. M-am tot gândit la cum înțelege actuala putere să dialogheze... 

Ieri, la doar o oră după ce Coaliția pentru Dezvoltarea României cerea #dezbatere amplă și reală pe Planul Național de Redresare și Reziliență, vicepremierul Barna a anunțat sec că, de fapt, dezbaterile publice s-au încheiat! 

Dacă acesta a fost #dialogul puterii cu societatea, pe cel mai important proiect de dezvoltare a țării pentru următorii ani, ar suprinde pe cineva dacă, nici de data aceasta, România nu va profita de oportunitatea de a se dezvolta cu ajutorul sprijinului european??!", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marţi, pe pagina de Facebook.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close