Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Este obligatoriu să îndrepte și să repare urgent toate tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu

Marcel Ciolacu, despre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Este obligatoriu să îndrepte și să repare urgent toate tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este normal să se bucure de prezumția bunelor intenții, dar este obligatoriu să îndrepte și să repare urgent toate "tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu".

Marcel Ciolacu, despre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii: Este obligatoriu să îndrepte și să repare urgent toate tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu
de Claudia Popovici    |    21 Apr 2021   •   16:40

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat miercuri efectele crizei politice produsă de ruptura din coaliţie dar şi preţul pe care românii şi societăţile economice româneşti l-au plătit până acum.

El a apreciat că această criză politică putea fi evitată dacă se luau în considerare moţiunile de cenzură depuse de social democrați.

Premierul Florin Cîţu i-a transmis lui Klaus Iohannis propunerea ca Ioana Mihăilă să fie numită ministru al Sănătăţii. Președintele a semnat decretul de numire în funcție.

„Avem și un lucru bun din această criză, faptul că domnul Vlad Voiculescu nu mai este ministrul Sănătății. Ar fi putut face această schimbare de la prima moțiune de cenzură depusă de Partidul Social Democrat, nu să aștepte să se creeze acest dezastru plătit de români, de unii români cu viața, ca să vină această demitere", a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Este obligatoriu să îndrepte și să repare urgent toate 'tâmpeniile' făcute de Vlad Voiculescu”

"Noul ministru al Sănătății este normal să se bucure de prezumția bunelor intenții, dar este obligatoriu să îndrepte și să repare urgent toate tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu. În opinia Partidului Social Democrat sunt cinci urgențe pentru noul ministru:

- Să obțină rapid o rectificare a bugetului sănătății pentru a asigura fondurile necesare pentru secțiile ATI

- Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor,

- Să pregătească rapid împreună cu ministrul Educaţiei redeschiderea școlilor,

- Să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18:00,

- Să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate și de ridicare treptată a restricțiilor și, sperăm de asemeni să facă ordine în normele și comunicările cu privire la deces și la pandemie", a propus liderul PSD, Marcel Ciolacu care a subliniat că se va depune o nouă moțiune de cenzură pentru că ruptura din coaliție este mult prea mare.

Marcel Ciolacu a spus că se așteaptă ca această moțiune să fie adoptată și că el crede că românii se așteaptă ca acest Guvern „la un moment dat să plece și chiar se vor bucura dacă se va întâmpla acest lucru”.

„Este posibil să reușească, de aceea o depunem. Câteodată căderea unui Guvern duce la închiderea unor crize majore politice”, a conchis Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close