Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după decizia Comisiei Europene: Guvernanții au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile, îi vor trimite din nou acasă

Marcel Ciolacu, după decizia Comisiei Europene: Guvernanții au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile, îi vor trimite din nou acasă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, la o acțiune de ecologizare în județul Giurgiu. Acesta a făcut câteva precizări legate de decizia Comisiei Europene de a respinge formă actuală a PNRR prezentată de actuală coaliție de guvernare.

Marcel Ciolacu, după decizia Comisiei Europene: Guvernanții au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile, îi vor trimite din nou acasă
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2021   •   15:55

"Au confundat PNRR cu un fel de plată pe criterii politice. Nu vor reuși în opt zile. Îi vor trimite din nou acasă cu acest Plan Național de Redresare și Reziliență." a spus șeful PSD.

"E un dezastru pentru România, pentru că nu primim nici acel avans de 12% din 29.2 miliarde. Vom ajunge în stadiul în care vom face împrumut și nu vom putea să îl folosim, pentru că nu avem aprobat PNRR." a adăugat Ciolacu.

Peste 10.000 de social-democrați din toată țara s-au implicat, de Ziua Pământului, într-o acțiune de anvergură în urma căreia au fost strânse sute de tone de gunoaie

Ciolacu anunță o inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice.

„Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puțin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată”, declară Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Liderul PSD a anunțat că săptămâna viitoare va propune Parlamentului o nouă inițiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achizițiile publice.

Astfel, în orice licitație publică, vor fi punctate companiile capabile să asigure o poluare cât mai redusă, urmare a unui traseu de transport ori de distribuție cât mai scurt!

„Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele românești, PSD înțelege să susțină protejarea mediului. Credem că o Românie mai curată și mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci și mai multă civilizație și bunăstare.

PSD a fost și rămâne un promotor convins, dedicat, al protejării mediului înconjurător și asumă ca o prioritate promovarea unor politici care să reducă poluarea, să apere pădurea, să sprijine dezvoltarea unei economii cât mai sustenabile și mai puțin poluante”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close