Antena 3 CNN Politică Parlamentarii îşi iau maşini noi, în timp ce studenţii rămân fără gratuităţi. Şefa Senatului: Sunt maşini vechi de 12-15 ani care nu prezintă siguranţă

Parlamentarii îşi iau maşini noi, în timp ce studenţii rămân fără gratuităţi. Şefa Senatului: Sunt maşini vechi de 12-15 ani care nu prezintă siguranţă

Bugetul pe anul acesta nu este de austeritate, dar este unul cumpătat, a ţinut să precizeze preşedintele Senatului, Anca Dragu, la Antena 3. 

Parlamentarii îşi iau maşini noi, în timp ce studenţii rămân fără gratuităţi. Şefa Senatului: Sunt maşini vechi de 12-15 ani care nu prezintă siguranţă
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   10:45

Anca Dragu a declarat că în condiţiile în care au fost tăiate gratuităţile pentru studenţi, va fi luată în calcul şi tăierea facilităţilor de care beneficiază în prezent parlamentarii. 

Totul, însă, abia după adoptarea bugetului. Şefa Senatului a explicat şi de ce, în condiţiile unui buget mic, este nevoie ca statul să cumpere maşini noi pentru parlamentari. 

Anca Dragu: Ar fi just să tăiem gratuitatea pentru parlamentari

"Ar fi o justă măsură să tăiem gratuitatea pentru parlamentari.

Aş evita cuvântul austeritate, că sunt creşteri de venituri în buget, salariul minim are o creştere, suntem în anul în care economia se chinuie să-şi revină de pe negativ.

Şefa Senatului: Sunt maşini cu vechime de 12-15 ani care nu prezintă siguranţă şi trebuie înlocuite

Am putea depune (iniţiativa legislativă - n.r.) chiar şi după ce trece bugetul", a spus preşedintele Senatului, Anca Dragu, la emisiunea Decisiv, de la Antena 3.

Întrebată ce face cu suma de şapte milioane de lei pentru achiziţia de maşini, Dragu a răspuns: "Avem suma pentru că am făcut evaluarea parcului auto şi sunt maşini cu vechime de 12-15 ani care nu prezintă siguranţă şi trebuie înlocuite. Am vrea să luăm maşini, să stimulăm şi forţa de muncă autohtonă.

×
Subiecte în articol: anca dragu masini buget Decisiv
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close