Antena 3 CNN Politică Demisie la vârful Ministerului Educaţiei! Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar a renunțat la funcție

Demisie la vârful Ministerului Educaţiei! Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar a renunțat la funcție

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar Luminiţa Barcari şi-a dat miercuri demisia de la Ministerul Educaţiei. Aceasta ocupa funcția de la începutul acestui an și a demisionat pentru a candida la un post in Parlament, din partea PNL.

Demisie la vârful Ministerului Educaţiei! Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar a renunțat la funcție
de Mia Lungu    |    04 Noi 2020   •   14:45

Învăţământul preuniversitar a rămas fără secretar de stat. Luminiţa Barcari e decis să renunțe la funcție, urmând să candideze pentru un post de parlamentar din partea PNL Ialomiţa. Aceasta a fost numită la începutul anului la Ministerul Educaţiei din poziţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. 

Luminița Barcari este la a două încercare electorală din acest an. Secretarul de stat a candidat, tot din partea PNL, și la șefia Consiliului Județean Ialomița, dar a pierdut.  

În luna septembrie, în momentul redeschiderii şcolilor, Luminiţa Barcari se află în concediu de odihnă, participând de fapt la activități de campanie electorală pentru alegerile locale. În urmă scrutinului, aceasta a pierdut în fața social-democratului Marian Pavel.

Întrebată la acel moment de ce nu a ales varianta demisiei, Barcari a replicat: "Nu mi-am dat demisia pentru că am considerat că pot să îmi continui activitatea în această formulă pentru trei săptămâni. Dacă eram în spital sau în izolare, tot aş fi ţinut legătura cu colegii mei şi cu activitatea din minister." 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close