Antena 3 CNN Politică Ministrul Educației: Ministerul Sănătății a fost de acord ca elevii să nu poarte mască la orele de sport în aer liber

Ministrul Educației: Ministerul Sănătății a fost de acord ca elevii să nu poarte mască la orele de sport în aer liber

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a oferit clarificări, la Antena 3, după controversele stârnite de lipsa ordinului comun de ministru care să precizeze dacă elevii pot efectua orele de educație fizică fără masca în aer liber. Asta după ce Ministerul Sănătății a transmis că masca va rămâne obligatorie la orele de sport efectuate în spații închise.

Ministrul Educației: Ministerul Sănătății a fost de acord ca elevii să nu poarte mască la orele de sport în aer liber
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Mar 2021   •   17:05

"Este adevărat că incă nu există acel ordin comun care să precizeze acest lucru. Ministrul Sănătății a precizat că ar fi de acord ministerul Sănătății cu activitățile sportive care se desfășoară în aer liber să nu genereze obligativitatea purtării măștii, acest lucru fiind opțional, recomandat cu păstrarea distanței de minim un metru." a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

"Secretarul de stat, Andreea Moldovan, a scris și a semnat acest lucru înaintea ultimei adrese. Este o precizare făcută și asumată de Andreea Moldovan.

Pentru ca aceste lucruri să devină efective trebuie să fie incluse în acel ordin de ministru comun. Este nevoie de acel ordin. Această precizare ar putea să fie inclusă și ordinul de ministru ar putea fi elaborat inclusiv în cursul zilei de astăzi. 

Dar acest ordin ar trebui să aibă mai multe prevederi. Este vorba de modul în care se derulează învățământul special. Atunci când numărul elevilor în clasă este foarte redus. Acest ordin trebuie să prevadă modul în care derulăm orele remediale, program deja început." a mai precizat ministrul Educației.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății a transmis miercuri că masca rămâne obligatorie pentru elevi, fără să precizeze ce reguli se aplică la orele de sport în aer liber

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a transmis miercuri că se mențin restricțiile și că „nu se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”, fără a face referire și la educația fizică în aer liber.

Ministerul Sănătății a apreciat că:

- “O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică. În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;

Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.

Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.

Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”

Sorin Cîmpeanu ceruse Ministerului Sănătății să reanalizeze obligativitatea purtării măștilor de protecție la orele de sport

„Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni, există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior.

Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil - sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice -, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, practic, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, spunea Cîmpeanu.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close