Antena 3 CNN Politică Moțiunea de cenzură revine. Judecătorii CCR trebuie să decidă dacă documentul poate fi pus din nou în discuție

Moțiunea de cenzură revine. Judecătorii CCR trebuie să decidă dacă documentul poate fi pus din nou în discuție

Moţiunea de cenzură depusă de PSD luna trecută revine acum în atenţie. Documentul nu a fost votat în plen pentru că nu a fost cvorum, iar judecătorii CCR trebuie decidă mâine dacă poate fi pus din nou in discuție.

Moțiunea de cenzură revine. Judecătorii CCR trebuie să decidă dacă documentul poate fi pus din nou în discuție
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    13 Sep 2020   •   11:30

De altfel, Guvernul s-a plâns la CCR de faptul că moţiunea nu trebuia să existe de la bun început, pentru că parlamentul era în sesiune extraordinară în acel moment. 

Guvernul și parlamentarii așteaptă două răspunsuri de la CCR, de la ședinața care va avea loc luni pe 14 septembrie. Judecătorii trebuie să clarifice dacă pot fi depuse moțiuni de cenzură în sesiunea extraordinară și dacă o moțiune de cenzură depusă într-o sesiune parlamentară poate fi votată în altă sesiune parlamentară. 

Acestea sunt întrebările la care așteaptă răspunsurile atât reprezentanții Guvernului, cei care au sesizat Curtea Constituțională, dar și parlamentarii. În momentul de față, moțiunea de cenzură depusă de social-democrați la finalul lunii august, într-o sesiune extraordinară, așteaptă o decizie din partea acestora, dacă o votează sau nu în sesiunea de toamnă. 

După ședința de luni în care judecătorii vor analiza sesizarea Guvernului, vor spune foarte clar dacă e posibil ca o moțiune de cenzură să fie depusă în sesiunea extraordinară, pentru că liberalii prin vocea premierului Orban spuneau că este o interpretare abuzivă a Constituției. 

Moțiunea de cenzură revine. Ce vor decide judecătorii CCR

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close