Antena 3 CNN Politică Mugur Ciuvică: "Voiculescu a plecat în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3. Decizia de revocare, luată de Iohannis"

Mugur Ciuvică: "Voiculescu a plecat în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3. Decizia de revocare, luată de Iohannis"

Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), Mugur Ciuvică, spune că Vlad Voiculescu a plecat din fruntea Ministerului Sănătăţii în urma dezvăluirilor Antena 3 şi este convins că decizia revocării îi aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Mugur Ciuvică: "Voiculescu a plecat în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3. Decizia de revocare, luată de Iohannis"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2021   •   15:21

"Cu siguranţă, a plecat în primul rând în urma dezvăluirilor făcute de Antena 3, pentru că s-a creat o stare de fapt insuportabilă pentru domnul Iohannis, pentru partenerii de coaliţie.

Mugur Ciuvică: Sunt convins că decizia a fost luată de domnul Iohannis

Problema principală e la nivelul cetăţenilor care nu mai suportă acest lucru şi domnul Iohannis, pentru că sunt convins că decizia a fost luată de domnul Iohannis, după o îndelugată analiză, a hotărât că aşa nu se mai poate, ceea ce e foarte corect. 

Sigur că dezvăluirile Antena 3 au contat, dar dezvăluirile acestea arată o stare de fapt. Situaţia sănătăţii din România în plină pandemie e dezastruoasă dintr-o mulţime de motive.

Şi cel mai important motiv este ministeriatul acesta catastrofal, adică o combinaţie de prostie, aroganţă, nesimţire în fruntea MS în plină pandemie nu are cum să nu afecteze până la urmă sănătatea publică. Ori, domnul Iohannis sunt convins că nu a luat o decizie politică, ci una administrativă

Şeful GIP: Merg pe mâna lui Iohannis, nu cred că Iohannis nu are o strategie, dacă a decis să-l dea afară pe Voiculescu

(...) Acum ne aflăm în situaţia în care Iohannis l-a dat afară pe Voiculescu. Am înţeles că l-a şi chemat dimineaţă să-i comunice personal, ca un gest de politeţe.

În cazul de faţă, eu înclin să cred că lucrurile se vor aranja cumva, că nu vor ieşi respectivii de la guvernare, mergând şi pe mâna domnului Iohannis. Nu cred că Iohannis nu are pregătită o strategie, dacă a decis să-l dea afară pe Voiculescu.

Dar, repet, faptul că Voiculescu a fost dat afară, şi cu bizareria de persoană (Andreea) Moldovan, că aceşti doi oameni au fost daţi afară din fruntea ministerului este un lucru foarte important pentru sănătatea din România", a spus preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, miercuri, la Antena 3.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu.

Mihai Gâdea: "Ordinul emis de secretarul de stat Andreea Moldovan bagă Capitala în carantină" | Oraşele mari, vizate şi ele de carantinare

Capitala României trebuia să fie, deja, în carantină, conform unui document conceput de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, şi care a fost dezbătut, marţi, la Sinteza Zilei.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților, dacă au minimum 70 de puncte.

Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Aceste noi reguli de carantinare au fost publicate în Monitorul Oficial, într-un ordin semnat de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan

Premierul Florin Cîțu nu și-a dat acordul pentru ordinul criteriilor privind carantinarea

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID şi rata de incidență. Potrivit unor surse, premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pentru acest ordin.

Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial şi prezentat în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" realizată de Mihai Gâdea la Antena 3. 

Potrivit acestui ordin s-au introdus noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Andreea Moldovan, întrebată dacă premierul ştie de ordinul cu noile criterii de carantinare: N-am vorbit personal cu dânsul

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close