Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL. Ministrul apărării va candida la alegerile parlamentare pentru Senat

Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL. Ministrul apărării va candida la alegerile parlamentare pentru Senat

Ministrul apărării, Nicolae Ciucă, s-a înscris în PNL și va candida la alegerile parlamentare pentru un loc în Senat, a anunțat duminică liderul liberal, Ludovic Orban. Biroul Politic Naţional al PNL va decide din partea cărei organizații va candida Ciucă, a adăugat Orban.

Nicolae Ciucă s-a înscris în PNL. Ministrul apărării va candida la alegerile parlamentare pentru Senat
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    18 Oct 2020   •   21:11

„Domnul ministru Ciucă este coleg cu noi, a luat decizia de a veni alături de noi în PNL. Este o onoare pentru mine că domnul ministru Ciucă a decis să facă acest pas de implicare. Domnul Ciucă şi-a servit ţara şi până acum şi îşi va servi ţara şi de acum încolo. Va fi candidat la Parlament. Personal, ca preşedinte al partidului, îl voi propune candidat pentru Senat”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalii s-au reunit duminică pentru a valida listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Ludovic Orban a subliniat că la întocmirea listelor s-a ţinut cont, printre alte criterii, de rezultatele de la alegerile locale, fapt care, de exemplu, o califică pe un loc eligibil pe ministrul educației, Monica Anisie.

„În conformitate cu prevederile statutare, listele se votează în felul următor: în prima fază, în birourile permanente judeţene, unde se face un vot individual de ierarhizare, după care se votează în colegiile directoare judeţene şi abia ultima procedură statutară privitoare la liste este procedura de validare a listelor în Biroul Politic Naţional.

Există o ierarhizare a listelor, făcută după anumite criterii. Doamna ministru Anisie este preşedintele PNL Sector 2, iar la Bucureşti am ţinut cont de nişte criterii legate de rezultatele obţinute de organizaţii, iar doamna ministru Anisie este pe loc eligibil”, a precizat Ludovic Orban.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close