Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan cere sprijinul Guvernului pentru Primăria Capitalei: "Datoria către ANAF să ne fie eșalonată"

Nicușor Dan cere sprijinul Guvernului pentru Primăria Capitalei: "Datoria către ANAF să ne fie eșalonată"

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi, într-o conferință de presă, că Primăria Capitalei are nevoie de ajutorul Guvernului pentru a ieși din criza generată de datoriile instituției către furnizori.

Nicușor Dan cere sprijinul Guvernului pentru Primăria Capitalei: "Datoria către ANAF să ne fie eșalonată"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   12:19

"Avem nevoie de spijinul Guvernului. Nu cerem bani. Nu cerem din bugetul de stat bani mai mulți decât banii pe care îi iau alte autorități locale. Cerem în schimb două lucruri. Ca datoria pe care noi o avem către ANAF, prin intermediul STB, să ne fie eșalonată începând cu anul 2022.

Și cerem să ne fie ridicat plafornul de îndatorare pentru ca, începând din 2021, investițiile să fie finanțate exclusiv din fonduri europene și din împrumuturi.

În felul acesta, în cursul anului 2021 putem să absorbim datoria pe care o avem și care este o pierdere uriașă de energie, care se poate canaliza pe alte lucruri." a spus Nicușor Dan în conferința de presă.

"În fiecare zi vin solicitări. De exemplu ieri am primit o solicitare "plătiți-ne că...sistem furnizarea de gaz...și astfel nu mai funcționează CET Grivița".

Și cereri de tipul asta sunt mai multe în fiecare zi. Deci asta este soluția financiară rezonabilă și am speranța că o s-o avem, la sfârșit de ianuarie, când se va discuta legea bugetului național."

Nicușor Dan: Vom reduce cheltuielile pe care Primăria și instituțiile din subordine le fac

Primarul Capitalei a mai declarat că există întregul suport al executivului pentru desființarea companiilor municipale, care "au fost un dezastru" pentru bugetul instituției.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan primaria capitalei
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close