Antena 3 CNN Politică Orban anunţă că Guvernul nu exclude varianta adoptării unei ordonanţe de urgenţă pe legile justiției. „Nu mi-e teamă de moțiunea de cenzură”

Orban anunţă că Guvernul nu exclude varianta adoptării unei ordonanţe de urgenţă pe legile justiției. „Nu mi-e teamă de moțiunea de cenzură”

Orban anunţă că Guvernul nu exclude varianta adoptării unei ordonanţe de urgenţă pe legile justiției. „Nu mi-e teamă de moțiunea de cenzură”
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/ Facebook
de S.T.    |    02 Dec 2019   •   16:39

Premierul Ludovic Orban a declarat că, dacă se dorește tergiversarea, iar reglementările pe Justiție pentru care se dorește asumarea vor fi atacate la Curtea Constituțională, atunci Guvernul va da Ordonanță de Urgență.

„Nu (ne e teamă de moțiunea de cenzură). Sunt teme importante care trebuie rezolvate. Dacă intră în vigoare pensionarea anticipată a magistraților, e riscul să dispară din sistem 2.700 de magistrați. Activitatea în Justiție va fi paralizată, în acest mod accesul la Justiție al cetățeanului va fi restricționat dramatic, oamenii nu-și vor mai vom putea găsi dreptatea în instanță(...).

Dacă există dorința de a tergiversa, vom face ce avem la dispoziție și vom emite ordonanță de urgență”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul îşi va asuma răspunderea săptămâna aceasta pe tema abrogării recursului compensatoriu şi pe modificarea ordonanţei 114.

Anunţul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban, la finalul şedinţei liderilor PNL, la care a participat şi Klaus Iohannis.

Citiți și:

Ministrul Justiției: „Vom merge la CEDO să explicăm care este situaţia din România”

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close