Antena 3 CNN Politică Orban pulverizează majorările la pensii și alocații: A fost o răzbunare a PSD-ului pe noi!

Orban pulverizează majorările la pensii și alocații: A fost o răzbunare a PSD-ului pe noi!

Alocațiile pentru copii nu se vor dubla așa cum s-a votat prin lege nici măcar după rectificarea de la jumătatea anului. Acum, Guvernul a prorogat dublarea alocațiilor pe motiv că în buget nu au fost cuprinse sumele aferente creșterii. 

Orban pulverizează majorările la pensii și alocații: A fost o răzbunare a PSD-ului pe noi!
19 Ian 2020   •   11:04

Însă, premierul Ludovic Orban spune că nu este obligatoriu ca alocațiile să fie dublate din a doua jumătate a anului, ci că e nevoie de o analiză a fondurilor disponibile la buget.

Citește și: Marius Budăi: „Guvernul nu am bani” este arogant! E o lovitură extrem de dură pentru seniorii acestei țări!

”Alocațiile pentru copii vor crește, asta este absolut necesar. Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget. Majorarea alocațiilor generează o cheltuială suplimentară la buget de 6,3 miliarde de lei, adăugați încă 16 miliarde de lei pentru a asigura creșterea pensiilor și pe salarizare și vedem ce impact bugetar este. Guvernul nu are bani de casă și nu poate aduna bani din eter. Deficitul înseamnă cheltuirea unor bani care nu există În nicio țară civilizată din lumea asta, dacă vine un partid și promite dublarea pensiilor, partidul acela nu e luat în serios. Nu există nicăieri în lume să dublezi alocarea alocațiilor de 2 ori într-un an. Această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi", a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Cine intră în lupta pentru Primăria Capitalei, din partea PNL. Ludovic Orban a făcut anunțul mult așteptat

Același lucru ar putea să se întâmple și cu pensiile românilor, despre care Orban a spus că ”nu e 100% sigur că pensiile vor crește cu 40% de la 1 septembrie”.

”Nu e 100%. Banii sunt prevăzuți în buget. Depinde de cum evoluează economia. De cum evoluează încăsările bugetare. În momentul în care iei o decizie să crești o pensie,  un salariu, astea sunt chetluieli obligatorii.  După majorare trebuie să ai extrem de multă precauție în luare acestor decizii”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban explică graba asumării răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Strategia premierului

 


 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close