Antena 3 CNN Politică Parlamentarii au păreri împărţite în ceea ce priveşte majorarea propriilor salarii

Parlamentarii au păreri împărţite în ceea ce priveşte majorarea propriilor salarii

Parlamentarii au păreri împărţite în ceea ce priveşte majorarea propriilor salarii
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Iul 2015   •   08:43

Membrii conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului au păreri împărţite despre majorarea propriilor salarii. O opinie comună nu există nici măcar în rândurile PSD. Unii se bucură că le va fi mărită leafa, în timp ce alţii, mai cu jumătate de gură, susţin că nu e momentul potrivit pentru majorarea salariilor demnitarilor.

Asta în timp ce Liviu Dragnea declara că le va cere parlamentarilor săi să nu voteze ordonanţa.

Supărat pe inconsecvenţa colegilor săi care au promovat ordonanţa pentru majorarea salariilor demnitarilor, preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea nu mai vrea să audă de indemnizaţii marite.

"În Parlament o să propunem respingerea ei, ca să închidem acest subiect. Pentru că, dacă niciun beneficiar nu o mai vrea, nu are rost să ne chinuim cu ea", a spus Dragnea, la Antena 3.

Nu toţi demnitarii gândesc la fel. O parte dintre ei, chiar din PSD, nu vor să renunţe la indemnizaţiile mărite. Printre cei care se opun lui Liviu Dragnea este şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache dar şi alţi membri PSD din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.
 
"În niciun caz nu cred că ar trebui respinsă, din punctul meu de vedere ar trebui făcut să intre mai repede legea salarizării unitare, astfel încât restul deputaţilor, restul salariaţilor, să beneficieze de legea salarizării unitare cât mai repede", a spus Florin Iordache, vicepreşedinte Camera Deputaţilor.

"Eu, personal, sunt pentru punerea în aplicare a ordonanţei pentru că odată şi odată trebuie aşezate pe alte principii aceste salarizări pentru toţi demnitarii", a spua Ioan Bălan, chestorul Camerei Deputaţilor.

Parlamentarii cu atât mai puţin agreează ideea de a-şi dona diferenţa de salariu, după modelul premierului Victor Ponta.

Pentru majorarea indemnizaţiei se declară şi vicepreşedintele Senatului, senatorul PSD Ioan Chelaru. Cu o singură menţiune. El spune că dacă partidul va cere respingerea ei, atunci va vota aşa cum i se va cere.

Şi în rândurile opoziţiei părerile sunt împărţite. Dacă Ioan Bălan este de acord să primească mai mulţi bani, senatorul Mario Oprea şi deputatul Cristian Buican, ambii membri în birourile permanente ale celor două camere ale Parlamentului, sunt pentru respingerea ordonanţei.

Proaspăt căsătorit pentru a doua oară şi aflat în vacanţă în nordul Italiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea e total dezinteresat de majorarea salariilor demnitarilor, de viaţa politică din ţară sau de declaraţiile şefului său de partid.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close