Antena 3 CNN Politică Planul PSD pentru dărâmarea Guvernului Orban. Se formează o nouă majoritate în Parlament

Planul PSD pentru dărâmarea Guvernului Orban. Se formează o nouă majoritate în Parlament

PSD a început deja negocierile cu celelalte partide pentru susţinerea unei moţiuni de cenzură, dacă Guvernul Orban îşi asumă răspunderea pe legea electorală.

Planul PSD pentru dărâmarea Guvernului Orban. Se formează o nouă majoritate în Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Ian 2020   •   10:07

UDMR, parlamentarii lui Victor Ponta şi o parte dintre foştii membri ALDE ar putea susţine moţiunea social-democraților. 

Guvernul Orban a anunțat că îşi angajează răspunderea pentru modificarea legii care reglementează alegerea primarilor. Românii ar urma să fie chemaţi de două ori la votul pentru locale, iar premierul susţine că, astfel, administraţiile îşi vor putea pune în practică proiectele.

Decizia este salutată de președintele Klaus Iohannis, iar PSD îşi face deja planurile pentru o nouă majoritate în Parlament, în vederea susținerii moțiunii de cenzură.

Marcel Ciolacu a anunţat că social democraţii încep demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură şi, ulterior, constituirea unei noi majorităţi. Premierul propus nu va fi însă din PSD, susţine Ciolacu.

Liderul USR, Dan Barna, salută decizia guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. De altfel, aceasta a fost una dintre principalele condiţii în baza cărora cabinetul actual a primit voturile USR la învestitură.


 

×
Subiecte în articol: Guvernul Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close