Antena 3 CNN Politică PNL își face deja planul pentru viitorul Guvern. Surse: Cine va fi propus premier şi de ce ministere ţin cu dinţii liberalii

PNL își face deja planul pentru viitorul Guvern. Surse: Cine va fi propus premier şi de ce ministere ţin cu dinţii liberalii

Liberalii îşi fac deja planul pentru viitorul guvern, deşi alegerile parlamentare sunt programate abia peste două luni şi suntem în plină pandemie de COVID, iar autorităţile introduc noi restricţii.

PNL își face deja planul pentru viitorul Guvern. Surse: Cine va fi propus premier şi de ce ministere ţin cu dinţii liberalii
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    07 Oct 2020   •   12:25

Potrivit unor surse citate de Antena 3, liderii PNL nu vor renunţa sub nicio formă la funcţia de premier, pentru care îl propun din nou pe Ludovic Orban.

În cazul în care viitorul guvern va fi format pe baza unor alianţe, nu vor să renunţe la portofoliile care gestionează banii publici. 

PNL nu lasă funcţia de premier

Astfel, liberalii îşi împart deja ministerele, chiar dacă alegerile parlamentare nu sunt curând, fiind stabilite pentru 6 decembrie.

PNL își face deja planul pentru viitorul Guvern

Chiar dacă vor face alianţă cu cei de la PMP, USR sau UDMR, sunt ministere pe care liberalii nu le lasă din mână sub nicio formă. Este vorba despre cele care împart banii românilor, cum ar fi Ministerul Finanţelor, Ministerul Dezvoltării regionale şi Ministerul Economiei.

La ce ministere nu renunţă PNL

În plus, sunt şi alte portofolii la care liberalii nu vor renunţa, precum Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, dar şi Ministerul Transporturilor, unde favorit rămâne Lucian Bode.

De asemenea, mai sunt portofoliile unde Klaus Iohannis şi-a impus oamenii, cum sunt cel de la Externe, condus de Bogdan Aurescu, sau de la Apărare, condus de Nicolae Ciucă.
 

×
Subiecte în articol: ministere guvern Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close