Antena 3 CNN Politică Premierul Ponta preia interimatul la Transporturi: "Sunt mulţumit că Fenechiu a fost un ministru bun"

Premierul Ponta preia interimatul la Transporturi: "Sunt mulţumit că Fenechiu a fost un ministru bun"

Premierul Ponta preia interimatul la Transporturi: "Sunt mulţumit că Fenechiu a fost un ministru bun"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Iul 2013   •   16:17
Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că va prelua interimatul la conducerea Ministerului Turismului, după ce ministrul în funcţie Relu Fenechiu a spus că demisionează, în urma condamnării la cinci ani de închisoare cu executare.
 
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, premierul Ponta s-a arătat mulţumit de activitatea lui Fenechiu ca ministru.
 
"Sunt mulţumit că în cele şase luni a fost un ministru bun, şi-a îndeplinit atribuţiile", a spus Victor Ponta, vineri, la Antena 3.
 
Întrebat dacă nu era mai potrivit ca acest ministru să demisioneze înainte de decizia instanţei, premierul a răspuns:
 
"Dacă demisiona înainte şi era achitat, era oarcum ridicol", a explicat şeful Guvernului.
 
Victor Ponta a spus că astăzi va trimite la Cotroceni propunerea sa de a asigura interimatul la Transporturi. El estimează că va deţine interimatul până la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, când ar urma să primească o propunere oficială din partea PNL pentru portofoliul Transporturilor.
 
Surse politice au declarat, potrivit Mediafax, că, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, variantă pe care însă premierul Ponta o analizează încă la acest moment, având în vedere că acesta a făcut obiectul unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).
 
"Premierul vrea să se lămurească dacă nu vor apărea probleme în cazul lui Silaghi, dacă acesta va fi propus şi oficial de către PNL ca ministru", au arătat sursele.
 
Agenţia Naţională de Integritate anunţa, pe 9 noiembrie 2012, că Ovidiu Silaghi, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în acea perioadă, nu poate justifica 206.798 de lei (aproximativ 45.955 de euro), reprezentând diferenţa între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012.
 
ANI preciza că în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, Silaghi a ocupat funcţia de ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, iar din 7 mai 2012 a fost învestit în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Între aceste două mandate, respectiv în perioada 2009 - 7 mai 2012, Silaghi şi-a exercitat prerogativele de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Romexpo SA.
 
În perioada 7 mai 2012 - 15 octombrie 2012, Ovidiu Silaghi a realizat, împreună cu soţia sa, Ariana, venituri salariale în cuantum de 24.872 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 231.670 de lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 206.798 lei (aproximativ 45.955 de euro), potrivit ANI. 



 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Relu Fenechiu Victor Ponta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close