Antena 3 CNN Politică Primar PNL reținut pentru patru infracțiuni! Prejudiciul este de 400.000 lei

Primar PNL reținut pentru patru infracțiuni! Prejudiciul este de 400.000 lei

Primarul unei localităţi din judeţul Alba a ajuns în arest, după doar patru luni de mandat. Edilul a fost reţinut de poliţişti şi este acuzat de delapidare, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul a fost estimat de anchetatori la 400 de mii de lei. Edilul va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Primar PNL reținut pentru patru infracțiuni! Prejudiciul este de 400.000 lei
Sursa foto: Facebook / PSD Alba
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   11:38

Anunțul a fost făcut și de PSD Alba, pe o rețea socială. 

”Noul primar PNL al comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul IPJ Alba pentru patru infracţiuni. Prejudiciul total estimat este de 400.000 de lei.

Este o nouă dovadă că reprezentanții PNL din Alba fură din bani publici. De aceea nu au bani pentru sănătate, educație, salarii, pensii sau infrastructură.

Din păcate nu este nici primul caz și nici prima dată când vedem aceste hoții ale administrații liberale din Alba. La PNL Alba este liniște totală. De ce nu îl dau afară din partid sau, poate, au alte lucruri de ascuns? Tic-tac. Urmează alte surprize. 2024 se termină cu baronii PNL din Alba”, se arată pe pagina oficială PSD Alba. 

Noul primar PNL al comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, a fost reţinut de poliţiştii din cadrul IPJ Alba pentru patru...

Publicată de PSD Alba pe Marţi, 23 februarie 2021

"Conducătorul unei instituții și un administrator de firmă au fost reținuți de polițiștii din Alba pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize și studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune.   

La data de 22 februarie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat o percheziție la sediul unei instituții publice din județul Alba, pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de delapidare, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare. 

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituția, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăți comerciale, din municipiul București, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din București, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică și studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de  427.805 lei.

Ulterior, cu toate că studiile nu au fost realizate, la nivelul instituției publice ar fi fost întocmite documente fictive de predare –primire și ar fi fost achitată întreaga sumă contractată.

Cu ocazia percheziției efectuate la sediul instituției, au fost identificate și ridicate documente care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă.

Față de conducătorul instituției și față de administratorul societății comerciale a fost luată măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 23 februarie, să fie prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate", se arată într-un comunicat oficial.

 

×
Subiecte în articol: primar
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close