Antena 3 CNN Politică Protest cu scandal în fața lui Orban. Activist de mediu: „Avem un elefant în cameră și nimeni nu vorbește despre asta!”

Protest cu scandal în fața lui Orban. Activist de mediu: „Avem un elefant în cameră și nimeni nu vorbește despre asta!”

Incident la evenimentul pe teme de mediu la care participa Ludovic Orban. Un activist a întrerupt dezbaterile, imediat după discursul premierului, pentru a vorbi despre renunţarea la exploatarea şi folosirea cărbunelui.

Protest cu scandal în fața lui Orban. Activist de mediu: „Avem un elefant în cameră și nimeni nu vorbește despre asta!”
20 Feb 2020   •   16:04

”Avem un elefant în cameră” şi-a început ecologistul pledoaria, cu trimitere la spusele preşedintelui Klaus Iohannis când a descins la o şedinţă a  Guvernului Sorin Grindeanu.

”Avem un elefant în cameră și nimeni nu vorbește despre acest elefant în cameră. E foarte important! Vorbim despre Green Deal, dar nimeni nu vorbește despre renunțarea treptată la cărbune până în 2030. Planul național integrat pentru energie și schimbări climatice e o glumă, e varză! România are un potențial energetic din energie regenerabilă extraordinar, da?!”, a fost mesajul activistului care a fost rapid scos din sală.

După incident, activistul de mediu a explicat, pentru Antena 3, că protestul său taxează incapacitatea autorităţilor române de a aplica planurile UE privind renunţarea la cărbune. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close