Antena 3 CNN Politică Protest PSD la ușa lui Ludovic Orban: ”Nu ascundeți morții!”

Protest PSD la ușa lui Ludovic Orban: ”Nu ascundeți morții!”

A fost protest, marți, în Parlament. Social-democrații au venit cu pancarte și au cerut înființarea comisiei de anchetă privind cifrele pandemiei. Aceasta ar fi urmat să scoată la iveală o posibilă măsluire a numărului de infectări și a numărului de morți din cauza COVID, cu scopul de a chema românii la vot.

Protest PSD la ușa lui Ludovic Orban: ”Nu ascundeți morții!”
de Laura Dinu    |    12 Mai 2021   •   07:39

Manifestația de la ușa președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, nu i-a impresionat, însă, pe aleși. În plenul Parlamentului, cererea de înființare a comisiei a fost respinsă. 

”Nu ascundeți morții! Nu măsluiți cifrele! Vinovații să plătească!”, sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele pe care social-democrații le-au fluturat în Parlament. Totul după ce fostul șef de la Sănătate, Vlad Voiculescu, i-a acuzat pe liberali că au măsluit numărul deceselor COVID, cu scopul organizării alegerilor locale și parlamentare. 

O comisie de anchetă, cerută de cei de la PSD, ar fi urmat să scoată la iveală eventualele nereguli. 

”Din informațiile pe care le avem, PNL, USR, UDMR doresc să respingă instituirea acestei comisii de anchetă, ceea ce este inexplicabil și este șocant”, a declarat Alfred Simonis, deputat PSD. 

Șocant sau nu, cu 230 de voturi împotrivă și doar 156 pentru, înființarea comisiei de anchetă privind cifrele din pandemie a fost respinsă în Parlament. 

”În alte state civilizate, 5.300 de persoane decedate și ascunse ar fi fost suficient pentru ca toată structura puterii să își dea demisia”, a declarat și Radu Oprea, senator PSD.

×
Subiecte în articol: protest PSD
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close