Antena 3 CNN Politică Rafila: "Comisia va investiga modul în care a existat managementul pandemiei . Scopul ei este să ofere răspunsuri populației"

Rafila: "Comisia va investiga modul în care a existat managementul pandemiei . Scopul ei este să ofere răspunsuri populației"

Profesorul Alexandru Rafila a anunțat că social - democrații susțin înființarea unei comisii de anchetă în Parlament, pentru a verifica modul în care a fost gestionată pandemia.

Rafila: "Comisia va investiga modul în care a existat managementul pandemiei . Scopul ei este să ofere răspunsuri populației"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    20 Apr 2021   •   12:45

"Comisia va investiga modul în care a existat managementul pandemiei în toată acestă perioadă. Plecând de la toate datele, număr de cazuri, testare, vaccinare și numărul de decese.

Noi considerăm că o astfel de comisie este extrem de utilă și sperăm că cei de la USR - PLUS să sprijine această comisie, în sprijinul transparenței. (...) Scopul acestei comisii nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației (...) Toată lumea care a fost implicată în mod direct, au fost responsabili ai acestei gestionări a pandemiei, mi se pare normal și firesc, într-o democrație, să poată să răspundă în fața unei Comisii parlamentare.

Sunt foarte multe țări în care se întâmplă acest lucru, se întâmplă și în congresul Statelor Unite. Aceste audieri nu fac altceva decât să aducă încredere publicului și cred acesta trebuie să fie principalul mesaj", a declarat profesorul Alexandru Rafila.

totodată, reprezentantul României la OMS a fost întrebat dacă fostul ministru al Sănătății, vlad Voiculescu, ar putea ajunge în fața acestei comisii: 

"Domnul Vlad Voiculescu poate să fie invitat. Dânsul nu are nicio calitate oficială în acest moment. Dacă această comisie se va înființa, va fi invitat. Întâi trebuie să fie aprobată comisia, constituită", a precizat deputatul PSD.

×
Subiecte în articol: comisie ancheta pandemie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close