Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: "Cât avem un premier, el trebuie respectat. Coaliția să-și pună picioarele în apă rece"

Raluca Turcan: "Cât avem un premier, el trebuie respectat. Coaliția să-și pună picioarele în apă rece"

Ministrul Muncii a comentat situația politică din România. Raluca Turcan este de părere că rezultatele pe care miniștrii le au trebuie să fie prezentate în spațiul public.

Raluca Turcan: "Cât avem un premier, el trebuie respectat. Coaliția să-și pună picioarele în apă rece"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Apr 2021   •   11:28

Referitor la neînțelegerile din coaliție, ministrul Muncii a afirmat coaliția să-și pună picioarele în apă rece și a ținut să reamintescă faptul că oamenii au nevoie de responsabilitate, seriozitate și determinare, din partea membrilor Executivului.

"Cât avem un premier, el trebuie respectat. Coaliția să-și pună picioarele în apă rece, să prezentăm în spațiul public rezultatele pe care miniștrii le au.

Oamenii așteaptă responsabilitate, seriozitate și determinare de a aduce la bun sfârșit programul de guvernare.

Acest ping-pong de declarații de la un fost ministru către un premier în funcție dăunează foarte grav, nu neapărat persoanelor, ci celor care privesc spre această coaliție care are o treabă de făcut", a precizat Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului.

Rareș Bogdan îl susține pe Florin Cîțu

Luni, coaliția de guvernare se întâlnește pentru prima dată de la demiterea ministrului Sănătății. La rândul său, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, că nu se ia în calcul plecarea premierului Florin Cîțu, acesta fiind, în opinia domniei sale, cea mai bună opțiune pentru România la acest moment.

"Dacă credem că oamenii din țara aceasta merită mai mult și merită să le ridicăm nivelul de trai,  atunci cu adevărat trebuie să ne înțelegem. Eu am privit acuzațiile. M-au îndurerat! Cred că, uneori, ar trebui să fim mai calmi atunci când stăm în aceeași construcție politică. Noi nu avem o altă construcție politică posibilă decât cu USR PLUS. (...) Sper ca lucrurile să se calmeze, însă nu vă pot spune că, în seara aceasta, după coaliție, va ieși fum alb, dar pot să vă garantez că până mâine seară, lucrurile se vor încheia și vom merge mai departe în aceeași formulă", a spus Rareș Bogdan.

"Nu se pune problema ca Florin Cîțu să plece! Florin Cîțu este premierul de care are nevoie România, se bucură și de sprijinul PNL. Eu voi propune și un vot de susținere pentru Florin Cîțu pentru a se vedea că suntem în jurul lui. Președintele se află într-un parteneriat asumat cu premierul. Nu avem o opțiune mai bună decât premierul Florin Cîțu ca țară. Pe cei de la USR PLUS îi așteptăm să desemneze un nou ministru la Sănătate. Nu cedăm, nu-l schimbăm pe Florin Cîțu, nu cedăm un alt minister decât cele negociate în decembrie, nu am greșit cu absolut nimic", a spus Rareș Bogdan, în cursul zilei de luni.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close