Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan și Stelian Ion, discuții cu privire la plafonarea sporurilor din sistemul judiciar. Cât vor scădea veniturile

Raluca Turcan și Stelian Ion, discuții cu privire la plafonarea sporurilor din sistemul judiciar. Cât vor scădea veniturile

Nemulțumirile angajaților din sistemul judiciar, legate de noua Lege a salarizării sunt tranșate, luni, între ministrul Muncii și ministrul Justiției.

Raluca Turcan și Stelian Ion, discuții cu privire la plafonarea sporurilor din sistemul judiciar. Cât vor scădea veniturile
Sursa foto: Hepta
de Vlad Ungar    |    19 Apr 2021   •   12:05

Supărarea angajaților instanțelor este legată de reducerea sporurilor. Eu susțin că odată ce sporurile vor fi plafonate, salariile lor vor scădea.

Sporurile ar putea fi plafonate la 20%, ceea ce înseamnă că veniturile grefierilor și arhivarilor din instanțe vor scădea drastic.

Spre exemplu, dacă în acest moment salariul mediu al unui grefier este de 4.500 de lei, odată cu plafonarea sporurilor ar putea ajunge la 3.600 de lei, după cum spun sindicaliștii.

Un arhivar din instanță câștigă, spre exemplu, 3.500 - 3.600 de lei. Odată cu plafonarea sporurilor la 20%, el ar putea ajunge la un salariu de 2.600 de lei.

Cu cât scad salariile după plafonarea sporurilor la 20%

Grefierii au în prezent un salariu de până la 4.500 de lei. După plafonarea sporurilor, salariul mediu al unui grefier ar urma să ajungă la 3.600 de lei.

Un arhivar are un salariu mediu de 3.500 de lei. Odată ce sporurile vor fi plafonate, veniturile lui vor ajunge la 2.600 de lei.

Un specialist IT are un venit mediu în valoare de 8.000 de lei. Când sporurile vor fi plafonate, veniturile lui vor ajunge la 7.000 de lei.

În cursul zilei de luni, are loc o întâlnire crucială la Ministerul Muncii, între ministrul Raluca Turcan și Stelian Ion, ministrul Justiției. Cei doi vor discuta punctual pe legea salarizării pentru că au existat multe disensiuni.

Stelian Ion nu ar fi foarte încântat de modul în care ar urma să fie plafonate sporurile, iar pe de altă parte, Raluca Turcan a anunțat că își dorește această plafonare a sporurilor la 20%.

×
Subiecte în articol: Stelian Ion Raluca Turcan sporuri justitie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close