Antena 3 CNN Politică Răsturnare de situație în cazul alocațiilor! Planul care ar forța Guvernul să le dubleze începând cu 1 septembrie

Răsturnare de situație în cazul alocațiilor! Planul care ar forța Guvernul să le dubleze începând cu 1 septembrie

Răsturnare de situația în cazul dublării alocațiilor pentru copii. Conducerea Senatului se întâlnește astăzi pentru a opri Ordonanța de Urgență care amână până în anul 2022 dublarea alocațiilor copiilor. Planul social-democraților susținut de umaniști dar și de cei din ALDE și Pro România este de a obliga Guvernul să respecte legea și să dubleze alocațiile chiar din această lună.

Răsturnare de situație în cazul alocațiilor! Planul care ar forța Guvernul să le dubleze începând cu 1 septembrie
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    10 Aug 2020   •   13:10

Conducerea Senatului ar urma să se întâlnească astăzi la prânz pentru a trimite Ordonanța de Urgență la comisiile de specialitate, astfel încât să fie modificată. Președintele Senatului, Robert Cazanciuc, spunea că ar fi eliminat acel articol din Ordonanța de Urgență potrivit căruia alocațiile se majorează doar cu 20% începând cu 1 septembrie, astfel încât dublarea alocațiilor să intre în vigoare integral și nu eșalonat. 

În această Ordonanță de Urgență se prevede ca dublarea alocațiilor să aibă loc abia la mijlocul lui 2022, un lucru de neacceptat pentru social-democrați, așa cum au declarat aceștia. 

Alocațiile copiilor ar urma să crească cu doar 20%

Pe data de 1 august, Ordonanţa privind creşterea alocaţiilor pentru copii a fost publicată în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, începând din luna septembrie, alocaţiile copiilor vor creşte cu 20%, după cum urmează:

- De la 156 lei la 185 lei pentru copiii între 2 şi 18 ani

- De la 311 lei la 369 lei pentru copiii între 0 şi 2 ani

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat majorările: ”Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta şi cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creştere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creşteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie şi 1 iulie, cu câte 20%, şi la fel în 2022”.

Alocațiile vor fi dublate abia la 1 iulie 2022

Copiii vor primi alocaţii până la finalul lui 2022 după cum urmează:

- 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani pentru copiii cu handicap

- 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

×
Subiecte în articol: alocaţii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close