Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu anunță schimbări majore în PSD. Va fi exclus Mitică Dragomir din partid?

Marcel Ciolacu anunță schimbări majore în PSD. Va fi exclus Mitică Dragomir din partid?

Cresc tensiunile între social democraţi, mai exact între Organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului. Lista de consilieri generali ai Gabrielei Firea a fost drastic scurtată de Marcel Ciolacu după ce i-a eliminat pe cei cu un trecut controversat. Avantaj pentru Aurelian Bădulescu aflat la coada listei, ajungând, astfel, printre favoriţi.

Marcel Ciolacu anunță schimbări majore în PSD. Va fi exclus Mitică Dragomir din partid?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Oct 2020   •   13:48

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut primele declarații după ședința de astăzi. 

”Am stabilit principiile, sunt asumate de toți președinții de Organizații, e normal că i-am felicitat cu toate că am pierdut bătălia directă între Stânga și Dreapta. Dar totuși pentru scorul politic, care la Parlamentare era de 16%, acum este de 32% - 33%.

Am luat act de declarațiile publice ale domnului Mitică Dragomir și am cerut Organizației Sectorului 3 să analizeze de urgență situația astfel încât, până la validare, să am o decizie a organizației dacă Mitică Dragomir va fi sau nu validat ca și consilider general al Capitalei. 

Eu consider că e inoportun ca Mitică Dragomir să fie reprezentantul PSD în Consiliul General”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a declarat că poziția ei este una ”ingrată”. 

”A fost o discuție în ședința de analiză a rezultatelor la alegerile locale, cu toți colegii mei de la municipiul București. S-a pus această problemă iar președintele sectorului 3, domnul Aurelian Bădulescu, a primit sarcină din partea conducerii centrale să organizeze de urgență o ședință statutară în care să analizeze această situație, având în vedere reacțiile publice care au apărut în ultima perioadă și să se ia o decizie în consecință. 

Ce să spun.. eu am o poziție ingrată. Pentru că, așa cum știți, eu am validat lista de consilieri generali, (...) au fost propuneri de la colegii noștri de la cele 6 sectoare, practic nu toate propunerile le-am făcut eu. Am mers în alegeri, am câștigat cel mai mare grup de consilieri generali și anume 21, acum au apărut aceste discuții. 

Nu pot să nu remarc faptul că, dacă domnul Dragomir era pe lista PNL, probabil că nu erau atât de multe acuze în spațiul public. Fiind pe lista PSD noi întotdeauna trebuie să fim criticați și în colegii noștri se aruncă cu foarte mult noroi”, a declarat Gabriela Firea la ieșirea din ședință. 

Unii dintre consilierii aleși ai PSD au ales să se retragă deoarece nu au mai avut încredere că proiectele lor vor fi puse în aplicare de noua administrație. Vorbim aici, de exemplu, de Petre Roman, Daniel Pancu sau Anghel Iordănescu. 

Printre cei care au rămas se află Dumitru Dragomir, care a declarat că își va duce mandatul de consilier la bun sfârșit pentru că a fost ales și nu înțelege de ce ar trebui să se retragă. 

Pe de altă parte, Marcel Colacu își dorește să renunțe și la alții pentru a promova oameni apropiați cercului de putere din PSD. 

Marcel Ciolacu îi reproșează Gabrielei Firea că a pierdut Primăria Capitalei, dar și modul în care a fost întocmită lista de consilieri pentru Consiliul General al Municipiului București, având în vedere că cei din conducerea partidului nu au avut niciun cuvânt de spus, ci doar organizația de București, condusă de Gabriela Firea. 

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close