Antena 3 CNN Politică Sectorul public va fi lovit de un val de restructurări masive. Klaus Iohannis îi convoacă la Cotroceni pe Orban și Cîțu

Sectorul public va fi lovit de un val de restructurări masive. Klaus Iohannis îi convoacă la Cotroceni pe Orban și Cîțu

Klaus Iohannis îi cheamă din nou, astazi, la Cotroceni pe premierul Ludovic Orban şi pe ministrul de finanţe Florin Cîţu.  Cei trei vor discuta despre bugetul pe anul viitor şi măsurile majore anunţate ieri pentru reducerea deficitului: concedieri în sectorul bugetar, proiectul ce interzice cumulul pensie-salariu la stat şi îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor. 

Sectorul public va fi lovit de un val de restructurări masive. Klaus Iohannis îi convoacă la Cotroceni pe Orban și Cîțu
09 Dec 2019   •   08:31

Klaus Iohannis îi cheamă din nou, astazi, la Cotroceni pe premierul Ludovic Orban şi pe ministrul de finanţe Florin Cîţu. 

Cei trei vor discuta despre bugetul pe anul viitor şi măsurile majore anunţate ieri pentru reducerea deficitului: concedieri în sectorul bugetar, proiectul ce interzice cumulul pensie-salariu la stat şi îngheţarea indemnizaţiilor demnitarilor. 

De altlfe, în ultima vreme, premierul Ludovic Orban s-a sfătuit în fiecare zi cu preşedintele Iohannis.

Sectorul public va fi lovit de un val de restructurări masive. Anunțul a fost făcut chiar de prim-ministru după ce liberalii s-au plâns că administrația este suprapopulată în urma angajărilor pe pile. 

Veștile proaste pentru bugetari nu se opresc însă aici. Cumularea pensiei cu salariul la stat este pe cale să devină istorie în urma unui proiect aflat în lucru la Ministerul Muncii. 

Executivul anunță și îngheţarea indemnizațiilor pentru persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică. Acestea nu vor mai fi mărite odată cu creşterea salariului minim. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close