Antena 3 CNN Politică Şefii din PSD, convocaţi de Ciolacu la discuţii. Ce vrea să facă şeful interimar al partidului

Şefii din PSD, convocaţi de Ciolacu la discuţii. Ce vrea să facă şeful interimar al partidului

Toţi liderii de organizaţii judeţene din PSD au fost convocati la discuţii. Şeful interimar al partidului, Marcel Ciolacu, vrea mai multă autoritate în partid şi legitimarea unui congres. 

Şefii din PSD, convocaţi de Ciolacu la discuţii. Ce vrea să facă şeful interimar al partidului
de Denisa Nedelcu    |    22 Iul 2020   •   14:35

Alegerile interne, deja amânate de pandemie, ar putea avea loc înainte de cele locale, din septembrie.

Marcel Ciolacu a spus că şi-ar dori să fie organizat un congres înainte de alegerile locale, pentru că vrea mai multă legitimitate şi autoritate în partid, o autoritate care îşi va spune cuvântul în momentul în care se vor stabili toţi candidaţii şi atunci când el, în calitate de preşedinte plin al PSD, va semna acele liste.

Acesta este şi motivul pentru care Marcel Ciolacu îşi doreşte să fie organizat acest congres în partid înainte de alegerile locale, însă social-democraţii sunt într-o dilemă asupra modului în care să facă acest eveniment intern. 

PSD, variantă de congres on-line

Ei se tem să aducă la Bucureşti sute de persoane, având în vedere tot acest context al epidemiei şi al restricţiilor care trebuie respectate. Le este frică să nu aducă mai multe prejudicii de imagine partidului organizând congresul, având în vedere că trebuie respectate toate normele sanitare.

Prin urmare, Marcel Ciolacu vrea să se consulte cu toţi preşedinţii de organizaţii judeţene astăzi şi mâine, pentru a vedea care este şi părerea lor şi dacă este inclusiv oportun să fie organizat un congres on-line al partidului.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Congres
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close