Antena 3 CNN Politică SONDAJ. Sunteți de acord cu alegerile anticipate?

SONDAJ. Sunteți de acord cu alegerile anticipate?

SONDAJ. Sunteți de acord cu alegerile anticipate?
18 Oct 2019   •   20:52

UPDATE: 20.50:

Răzvan Dumitrescu a lansat, vineri, la "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv - Față în față", următoarea întrebare: "Sunteți de acord cu alegerile anticipate?"

Telespectatorii au putut vota la 1272 (0,6 eur/-sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Telespectatorii Antena 3 au votat astfel: 11,6% au răspuns DA și 88,4% au răspuns NU.

----------------------------

Suntem în campanie electorală pentru prezidențiale - sau ar trebui să fim - doar că nu prea simțim acest lucru.

Românii nu îi văd pe candidați că se bat în idei și programe. În această campanie se vorbește mai mult de fapt despre guvernul căzut și guvernul Orban care nu este încă învestit.

Se mai vorbește despre alegerile parlamentare anticipate, însă nu prea au nicio legătură cu alegerile prezidențiale. Ce legătură au alegerile anticipate cu realitatea?

Cei care au lansat tema anticipatelor vorbesc serios sau avem de a face cu o cacealma de zile mari?

Sunt câteva dintre întrebările pe care le-a lansat Răzvan Dumitrescu la Subiectiv - Față în față împreună cu întrebarea principală la care telespectatorii sunt invitați să răspundă: "Credeți că Ludovic Orban va fi premierul României?"

Telespectatorii pot vota la 1272 (0,6 eur/sms TVA inclus) pe tot parcursul emisiunii.

Sociologul Marius Pieleanu afirmă că nu ar trebui să se vorbească la modul serios despre alegerile anticipate:

"Aparenta criză politică în care ne aflăm și în care ne-a aruncat președintele Iohannis printr-un gest pe care eu încă nu mi-l explic, personal, ca acțiune politică, la un moment dat, probabil după primul tur al alegerilor prezidențiale, se va sfârși.

Cu alte cuvinte, fie cei care votat moțiunea vor reuși să se contituie într-un cvorum consistent și să treacă guvernul Orban sau alt guvern, fie stânga se va uni și va construi o nouă majoritate", a spus Marius Pieleanu, la Subiectiv - Față în față.

Și Mugur Ciuvică este sceptic în privința declanșării alegerilor anticipate.

"Nu vor fi, pentru că e foarte greu să se întâmple și sunt foarte multe bariere, altminteri anticipatele reprezintă o chestie absolut normală în țări în care este prevăzut sistemul acesta.

În România, nu știu de ce, când au făcut Constituția, au pus o mulțime de bariere pentru dizolvarea Parlamentului în așa fel încât asta să nu se poată face nici când are chef președintele, așa cum și-ar dori el, dar culmea e că nu se poate face asta nici dacă hotărăște o majoritate parlamentară, așa cum se întămplă peste tot", a explicat Mugur Ciuvică.

×
Subiecte în articol: Subiectiv
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close