Antena 3 CNN Politică Ultima strigare pentru alegerile din PSD. Surse: Cum va arăta noua conducere a partidului

Ultima strigare pentru alegerile din PSD. Surse: Cum va arăta noua conducere a partidului

Bătălia pentru şefia PSD se dă până în ultima clipă. Astăzi este ultima zi în care cei care râvnesc la funcţia de preşedinte al PSD îşi pot depune candidaturile.

Ultima strigare pentru alegerile din PSD. Surse: Cum va arăta noua conducere a partidului
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    07 Aug 2020   •   10:51

Favorit în această cursă internă, Marcel Ciolacu îşi va depune vineri dosarul de candidatură, pentru că vrea să nu mai fie doar preşedinte interimar al partidului, ci preşedinte ales al colegilor săi, pentru a avea şi mai multă autoritate în formaţiune.

Marcel Ciolacu îşi va face astăzi cunoscută echipa alături de care vrea să conducă partidul după 22 august. Atunci va fi o premieră în politică, pentru că PSD îşi va ţine congresul on-line. 

Odată cu candidatura sa, șeful interimar al PSD trebuie să depună și lista completă cu ceilalți candidați pentru funcțiile de conducere care vor fi ocupate. 

Surse: Firea şi Grindeanu, prim-vicepreședinşi PSD

Se schimbă structura de conducerea în PSD, astfel că funcția de președinte executiv va fi desfiinţată şi în locul ei vor fi înființate două funcții de prim-vicepreședinți. Potrivit unor surse din conducerea PSD, citate de Antena 3, primarul Capitalei Gabriela Firea și fostul premier Sorin Grindeanu sunt cei care își vor depune candidatura pe lista lui Marcel Ciolacu. 

Pe lângă aceștia, vor mai fi și opt vicepreședinți regionali și trei vicepreședinți aleşi pe domenii de activitate. Din informaţiile de până acum, Lia Olguţa Vasilescu, pe domeniul Muncii, Radu Moldovan, pe zona de administrație, și Mihai Tudose, pe partea economică. 

PSD, ultima zi pentru depunerea candidaturilor

Noua procedură stabilită pentru alegerea conducerii slăbește competiția din partid. Cel care își depune candidatura pentru președinte trebuie să aibă lista completă cu persoanele susținute pentru celelalte funcții, regula fiind ca fiecare candidat să aibă susținerea organizației din care face parte. 

Congres PSD pe 22 august, ţinut on-line

Congresul PSD a fost stabilit pe data de 22 august. În ultima ședință a conducerii, social-democrații au adoptat o hotărâre de modificare a statutului, astfel încât în situații de epidemie, congresul să se poată desfășura prin videoconferință. 

Pentru că sunt interzise evenimentele cu mai mult de 50 de persoane, cei 1.500 de delegați vor vota fiecare în județele din care fac parte, fără a se mai strânge la București.

Cum va arăta noua conducere PSD

Marcel Ciolacu - președinte

Gabriela Firea - prim-vicepreședinte

Sorin Grindeanu - prim-vicepreședinte

Paul Stănescu - secretar general

Lia Olguţa Vasilescu - vicepreședinte pe domeniul Muncii
Mihai Tudose - vicepreședinte pe domeniul Economiei
Radu Moldovan - vicepreședinte pe domeniul Administrației
8 vicepreședinți aleși pe regiuni
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close