Antena 3 CNN Politică USR atacă în cascadă PNL şi vrea să "muşte" din electoratul liberal

USR atacă în cascadă PNL şi vrea să "muşte" din electoratul liberal

USR încearcă să fure din electoratul PNL, nemulţumit de deciziile luate de partidul condus de Ludovic Orban. 

USR atacă în cascadă PNL şi vrea să "muşte" din electoratul liberal
Sursa foto: Foto: Dan Barna/Facebook
de M.Z.    |    21 Feb 2020   •   11:17

Toţi liderii importanţi ai USR au ieşit la atac săptămâna aceasta. Parlamentarii au criticat dur fiecare ministru propus de Orban în noul guvern, la audierile în comisii, în timp ce Dan Barna a contestat vehement şi decizia luată de Klaus Iohannis în privinţa şefilor de Parchete. 

Chiar dacă au obiective comune, inclusiv declanşarea alegerilor anticipate, prăpastia dintre PNL şi USR se adânceşte, cei din urmă încercând să-şi recâştige electoratul. 

Dan Barna a criticat PNL şi guvernul Orban pentru avalanşa de ordonanţe de urgenţă şi pentru textele ordonanţelor, la audierea miniştrilor, Cosette Chichirău l-a atacat deschis pe ministrul de Finanţe şi nici ministrul Muncii nu a scăpat fără critici din partea parlamentarilor USR. 

Ultimul val de critici USR-iste au venit la adresa preşedintelui Iohannis pentru numirile şefilor Parchetului General, DNA şi DIICOT, pentru că două dintre numiri aveau aviz negativ de la CSM, aviz pe care preşedintele Iohannis l-a ignorat. 

Dan Barna a ieşit imediat.

"Numirea unor șefi de parchete fără avizul CSM e o greșeală greu de explicat și dezamăgitoare. Într-o țară normală se caută soluția cea mai bună, nu se forțează oportunist soluția care convine unei puteri vremelnice. Ministrul Justiției și președintele României trebuie să vină în fața românilor și să explice de ce atâta grabă. Și, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alții", a scris Barna pe pagina personală de Facebook.

A urmat Stelian Ion, cu aceeaşi critică.

"Dacă PSD-ul ar fi numit procurorii de rang înalt așa cum a făcut-o acum PNL-ul, cu încălcarea crasă a recomandărilor MCV, oamenii ar fi ieșit din nou în stradă.

Profitând de încrederea cu care au fost creditați de români la ultimele alegeri, peneliştii au procedat aidoma pesediştilor și au forțat aceste numiri, călcând în picioare avizele negative ale CSM și recomandările Comisiei Europene din cadrul MCV", a comentat Ion, pe pagina de Facebook.

USR muşcă agresiv din electoratul PNL

 

×
Subiecte în articol: USR electorat Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close