Antena 3 CNN Politică Victor Ponta despre scandalul de la Vamă: Știai că pe 15 mai se iese din starea de urgență, trebuia să faci o strategie

Victor Ponta despre scandalul de la Vamă: Știai că pe 15 mai se iese din starea de urgență, trebuia să faci o strategie

Peste 30.000 de persoane s-au călcat în picioare la vamă, fără a respecta nicio regulă și nicio măsură de restricție. Timpul mediu de așteptare pentru aceștia a fost de aproximativ 7 ore.

Victor Ponta despre scandalul de la Vamă: Știai că pe 15 mai se iese din starea de urgență, trebuia să faci o strategie
Sursa foto: hepta
17 Mai 2020   •   15:28

”E normal ca oamenii să fie nervoși și supărați, dar e normal să nu fie supărați pe poliția de frontieră, pentru că aceștia fac ceea ce prevede legislația în acest moment. Eu cred că greșeala cea mai mare este că se știa că se termină starea de urgență de 15 mai, nu zic de o lună, dar știu că a anunțat domnul Iohannis de acum 10 zile. Era datoria Guvernului României, care știa foarte bine că sunt foarte mulți români care vor să intre în țară sau care vor să iasă din țară în această perioadă, să pregătească înainte cu o săptămână ce puncte de frontieră se deschid, ce personal duci acolo, ce proceduri, să faci online anumite declarații, asta trebuia să facă un Guvern bine organizat”, a declarat Victor Ponta

”Problema este că Guvernul domnului Orban crede că poate face orice, atâta timp cât înjuri PSD și ce a fost înainte, nu ai nicio responsabilitate”, a adăugat liderul Pro România.

Blocajul la Vama Nădlac continuă chiar şi după ce au fost deschise 10 noi ghişee de verificare. Marin Bondar, şef al Inspectoratului Teritorial Oradea, a spus că nu se aştepta la un val aşa mare de oameni, iar DSP Arad acuză că nu se respectă distanțarea socială.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close