Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru Sectorul 1

România la vot. Cine luptă pentru Sectorul 1

După primăria Capitalei, cea mai strânsă competiție electorală care se va da la București este pentru Sectorul 1. Dan Tudorache, actualul primar, vrea sa obțină un al doilea mandat din partea PSD. Principala sa contracandidată este Clotilde Armand, susținută la acest scrutin și de PNL.

România la vot. Cine luptă pentru Sectorul 1
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    14 Aug 2020   •   15:15

În cursa electorală, s-au înscris și alte două femei: medicul Adina Alberts, soția lui Viorel Catarama, și Ioana Constantin, fost secretar de stat în ministerul Muncii, candidată din partea PMP. Cel mai modern spital din România, servicii medicale la domiciliu, masă caldă pentru elevi, piețe și parcuri reabilitate, curățenie în sector și transparență totală în cheltuirea banului public sunt printre proiectele cu care cei patru candidați merg în fața bucureștenilor care locuiesc în Sectorul 1.

Dan Tudorache luptă pentru încă un mandat

Primul lucru pe care îl vezi imediat ce intri in Primăria Sectorului 1, unde își desfășoară de patru ani activitatea Dan Tudorache este macheta spitalului Sfântul Vasile cel Mare, pariul actualului primar pentru următorul mandat.

„Am început licitația în decembrie, sperăm ca luna aceasta să avem un câștigător,în aceste zile vom emite și autorizația de construcție. Eu sper să începem lucru la el în această lună, deci după ce vom avea un caștigător, și în trei ani eu sper ca acest spital să fie funcțional ”, spune Dan Tudorache. 

Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1.015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. Tudorache susține ca proiectul ar fi fost într-o fază mult mai avansată, dacă nu ar fi avut parte de blocaje în Consiliu.

„PNL și USR au avut majoritatea, au avut 14 și unul dintre consilierii de la USR, care îmi va fi contracandidată s-a opus acestui proiect, s-a opus pentru că nu trebuia să fac, pentru ca în această zi să vină și să spună că n-am facut nimic”, mai susține primarul Sectorului 1. 

Dan Tudorache se referă la Clotilde Armand, principala contracandidată atât în 2016, cât și acum. Față însă de 2016, Clotilde Armand va fi susținută nu doar de USR și PLUS, ci și de PNL.

România la vot: Cine luptă pentru Sectorul 1

Clotilde Armand, declarație controversată 

În ultimele zile însă, Clotilde Armand a fost în atenția presei din cauza unei declarații controversate pentru care a fost taxată în spațiul public.„Pentru cei care au asistat la nașterea mea, în urmă cu 47 de ani, singurul bebeluș alb din maternitatea guadalupe, caraibe”, este declarația dată de Clotide Armand care a uimit o țară întreagă. 

Pentru ca negocierile cu partidele mari au eșuat, PMP și Pro România au stabilit pe ultima sută de metri să meargă cu candidați proprii pe București. La Sectorul 1, PMP o are candidată pe Ioana Constantin, fost secretar de stat în Ministerul Muncii.

Tot pe ultima sută de metri și-a anunțat candidatura la Primăria Sectorului 1 și medicul Adina Alberts, soția lui Viorel Catarama. Promite servicii medicale acasă, sprijinirea pensionarilor cu pensii mici, o masă calda pentru elevi și că va rezolva problema poluarii.

În mijlocul acestor promisiuni, sunt locuitorii Sectorului, cei care vor decide pe 27 Septembrie cine este viitorul primar al Sectorului cu cel mai mare buget.

×
Subiecte în articol: România la vot sectorul 1
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close