Antena 3 CNN România la vot România la vot. Cine luptă pentru sectorul 4

România la vot. Cine luptă pentru sectorul 4

Va fi o luptă cel puţin interesantă pentru primăria Sectorului 4 în această toamnă. Sunt deja patru candidaţi înscrişi în cursă, iar cele mai mari şanse le are actualul edil, Daniel Băluţă, susţinut de PSD. În timpul mandatului său, Sectorul 4 a cunoscut o dezvoltare economică foarte rapidă, cu multe investiții ale Primăriei prin care s-a încercat schimbarea imaginii acestei părţi a Capitalei.

România la vot. Cine luptă pentru sectorul 4
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2020   •   19:50

Horia Grigorescu este speranța PNL pentru Sectorul 4. El este acual director al Poștei Române şi se bucură de suficientă notorietate, putând să atragă voturile tuturor celor nemulțumiți de PSD. Tot asta speră să facă şi Simona Spătaru care candidează din partea USR-PLUS, deşi are un grad foarte mic de notorietate. De exemplu, pagina ei de Facebook, are doar 683 de urmăritori.

Nu în ultimul rând, din partea PMP, ar putea intra în competiția pentru alegerile locale din 2020 chiar președintele filialei din Sectorul 4, Ștefănel Dan Marin. Acesta a mai ocupat, imediat după arestarea lui Sorin Oprescu, funcția de primar interimar al Capitalei.

Va fi o luptă cel puţin interesantă pentru primăria Sectorului 4 în această toamnă. Sunt deja patru candidaţi înscrişi în cursă, iar cele mai mari şanse le are actualul edil, Daniel Băluţă, susţinut de PSD.

În timpul mandatului său, Sectorul 4 a cunoscut o dezvoltare economică foarte rapidă, cu multe investiții ale Primăriei prin care s-a încercat schimbarea imaginii acestei părţi a Capitalei. Horia Grigorescu este speranța PNL pentru Sectorul 4. El este acual director al Poștei Române şi se bucură de suficientă notorietate, putând să atragă voturile tuturor celor nemulțumiți de PSD.

Tot asta speră să facă şi Simona Spătaru care candidează din partea USR-PLUS, deşi are un grad foarte mic de notorietate. De exemplu, pagina ei de Facebook, are doar 683 de urmăritori.

Nu în ultimul rând, din partea PMP, ar putea intra în competiția pentru alegerile locale din 2020 chiar președintele filialei din Sectorul 4, Ștefănel Dan Marin. Acesta a mai ocupat, imediat după arestarea lui Sorin Oprescu, funcția de primar interimar al Capitalei.

În cei patru ani la Primărie, Daniel Băluță s-a remarcat cu proiecte ambițioase. În vara lui 2019, Primăria Sector 4 anunța o licitație pentru amenajarea și modernizarea domeniului public, un contract care ajungea la 643 de milioane de lei.

Acordul-cadru are o durată de 48 de ani. Un alt proiect ambițios este noua stație de metrou între stația Berceni și Șoseaua de Centură, proiect în valoare de 157,64 de milioane de lei.

Anul trecut, Băluță, a fost desemnat "Primarul Anului", la Gala Smart City Industry Awards, pentru promovarea proiectelor de tip "smart city". Acestea posibilitatea achitării taxelor și impozitelor direct de pe telefon sau din fața calculatorului, locuri de parcare ce pot fi închiriate exclusiv online sau intersecții inteligente.

Edilul nu se oprește aici. Își dorește un nou mandat de primar, cu susţinerea PSD, și are planuri mari pentru dezvoltarea Sectorului 4.

''Ne-am propus infrastructura de comunicaţii să o dezvoltam, staţii electrice, locuri în creşe, aşteptăm expansiune a populaţiei, vrem să modernizăm toate creşele, să finalizăm metroul, este cel mai important proiect în următorii patru ani pe care îl avem. De asemenea, trebuie să realizăm un teatru, oamenii simt nevoia pentru o astfel de locaţie'', spune Daniel Băluţă.

În lupta cu Daniel Băluţă, PNL a decis să îl arunce pe Horia Grigorescu. Este vorba despre actualul director al Poștei Române, un om oarecum cunoscut în Capitală. Acesta va încerca să strângă voturile tuturor celor care nu mai vor să voteze cu PSD, dar ar putea atrage și multe voturi de la electoratul userist, un electorat tânăr și cu o atenție deosebită asupra mediului de afaceri.

 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close