Antena 3 CNN România la vot România la vot. Luptă inedită în comuna Sălacea

România la vot. Luptă inedită în comuna Sălacea

O localitate din România are o competiţie electorală mai puţin obişnuită. La ultimele rânduri de alegeri, candidatul UDMR a fost nevoit să îl confrunte pe. celălalt candidat UDMR. Asta pentru că în comuna respectivă, majoritatea populaţiei este de etnie maghiară şi puţine partide răzbat acolo. La alegerile din acest an însă cineva s-a gândit să rupă monopolul UDMR. Aflăm despre ce este vorba din materialul următor, marca România la Vot.

România la vot. Luptă inedită în comuna Sălacea
de Iulia Gorgorin    |    11 Aug 2020   •   19:00

Sălacea este o comună din judeţul Bihor, cu 3.000 de locuitori, din care 93% sunt maghiari. Practic, bătălia electorală în această localitate s-a dat până acum între reprezentanţii UDMR.

În urmă cu opt ani, scaunul de primar a fost câştigat de Horvath Bela, cu doar 50 de voturi în plus faţă de competitorul său din acelaşi partid. Şi a rămas primar doua mandate.

Primarul mai spune că o parte din banii comunei s-au dus şi în investiţiile în turism. De exemplu, a renovat Conacul Komaromi, care atrage acum vizitatori.

''Avem şi un conac foarte frumos, restaurat din fonduri europene, unde am adus mai mulţi turişti. Şi tot ce avem expoziţie a ajuns şi în Bucureşti, la Muzeul Ţăranului Român. Am încercat să atragem atenţia turiştilor cu şiruri de 1.000 de pivniţe'',  spune Horvath Bela, primar Sălacea.

Sălacea este singura comuna din ţară cu un procent de colectare selectivă ce depășește 60%. Primarul caută acum investitori pentru dezvoltarea localităţii.

''Nu suntem o zonă balneară şi din păcate încă nu avem hoteluri, dar am încercat să atragem atenţia investitorilor şi din punctul ăsta de vedere. Suntem într-o discuţie cu un investitor, care vrea să facă un hotel aici'', adaugă spune Horvath Bela.

Anul acesta, primarul UDMR va avea concurenţă. Un candidat de profesie, aşa cum se recomandă, vrea sa îi ia locul

Acesta va candida din partea PSD, deşi încă nu a depus actele de înscriere în competiţia electorală.

''Fără discuţii o să candidez, pentru că vreau să ajut poporul. Am mai candidat. De două ori n-am intrat, a treia oară am intrat ca consilier şi acum a patra a oară, pornesc şi ca primar'', spune candidatul PSD.

Comunitatea de români este a treia ca mărime în Sălacea. Pe locul doi, dupa cea maghiară, este comunitatea de romi.

×
Subiecte în articol: România la vot salacea UDMR
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close