Antena 3 CNN România la vot România la vot. Neculai Botezatu, candidat umanist la Răducăneni

România la vot. Neculai Botezatu, candidat umanist la Răducăneni

Rubrica ''România la vot'' vă prezintă doi oameni ambiţioşi care au mai avut frâiele primăriei pe mână, dar acum vor să transforme comunele de baştină în localităţi de rang european. Cadru didactic, Dumitru Spulber, candidează din partea PPU-SL pentru postul de edil al comunei Ţibăneşti, avându-i drept contracandidaţi pe USR-istul Lucian Vornicu, liberalul Neculai Munteanu şi Aurica Cobuz din partea PSD. Competiţia e acerbă şi în Răducăneni.

România la vot. Neculai Botezatu, candidat umanist la Răducăneni
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2020   •   00:00

Umanistul Neculai Botezatu, fost primar al comunei în perioada 1997-2012, are nu mai puţin de şapte adversari în cursa pentru fotoliul de edil. PSD îl aruncă în luptă pe actualul primar, Viorel Ilie, liberalii pe viceprimarul Emil Encuţ, iar USR-PLUS pe Gheorghe Vartic.

Primar al comunei Răducăneni în perioada 1997-2012, umanistul Neculai Botezatu şi-a anunţat, vineri, candidatura pentru un nou mandat la cârma comunei.

Neculai Botezatu: ''Eu am multe realizări în Răducăneni. De exemplu, am adus poliţie de frontieră, SMURD, staţie de Salvare, am menţinut liceul în Răducăneni că doreau să-l desfiinţeze.

Acum îşi pune din nou numele pe buletinul de vot pentru că vrea să termine proiectele pe care le-a început în mandatele anterioare.

''Continuarea lucrărilor la şcoli. Sunt finanţate, dar nu se face nimic. Continuarea aducţiunii cu gaz în Răducăneni'', spune Neculai Botezatu, candidat PPU-SL primaria Răducăneni.

Pentru funcţia de primar în Răducăneni intră în competiţie alţi oameni cu experienţă: fostul primar Mihai Irimia, dar şi actualul conducător al administraţiei locale, social democratul Ilie Viorel. Lor li se alătură viceprimarul liberal, Emil Encuţ, Vartic Gheorghe de la USR-plus, Botezatu Costică din partea PRO-România, Radu Ion este reprezentantul ALDE, iar Partidul Verde îl aruncă în cursă pe Claudiu Fechete.

Tot vineri şi-a anunţat candidatura din partea PPU-SL şi Dumitru Spulber, un fost cadru didactic ce vrea să preia din nou conducerea comunei Ţibăneşti, comună pe care a mai păstorit-o vreme de două mandate ca primar şi un altul ca vice.

În timpul administraţiei sale a reabilitat şcoli, a construit poduri, dar şi case pentru oamenii afectaţi de calamităţi.

Contracandidaţii săi sunt actualul primar PSD, Aurica Cobuz. liberalul Neculai Munteanu şi Lucian Vornicu de la USR.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close