Antena 3 CNN Show Showbiz O legendă a muzicii spaniole a încetat din viaţă VIDEO

O legendă a muzicii spaniole a încetat din viaţă VIDEO

O legendă a muzicii spaniole a încetat din viaţă VIDEO
16 Dec 2018   •   16:40

Cântăreţul spaniol de flamenco Antonio Cortés Pantoja, supranumit ''Chiquetete'', a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, a anunţat casa sa de discuri pe reţelele de socializare şi pagina oficială a artistului, potrivit AFP.

"Astăzi, la ora 4 dimineaţa, ne-a părăsit una dintre cele mai mari voci din istoria muzicii şi a genului flamenco din Spania. Odihneşte-te în pace, Chiquetete", este mesajul publicat pe pagina de Facebook a cântăreţului, care avea 70 de ani.

Născut la Algeciras în iulie 1948, într-o familie cu tradiţie în muzica flamenco, Chiquetete a copilărit în cartierul Triana din Sevilia, unul dintre locurile de origine ale acestui stil muzical.

Artistul a decedat subit, în urma unui stop cardio-respirator. În urmă cu trei zile, îşi anunţa participarea la un concert programat pentru 29 decembrie.



După ce în debutul carierei a abordat exclusiv stilul flamenco, Chiquetete a cochetat în anii '80 cu stiluri mai lejere şi cu baladele romantice care i-au adus un succes de anvergură în Spania şi în America Latină.

Schimbarea de stil i-a atras şi numeroase critici dure din partea mediului conservator al genului flamenco.

"Cei care mă critică, m-au trecut de la statutul unui om care nu greşea niciodată, la cel al unui om care face mai multe greşeli decât oricine", povestea în septembrie 2017 artistul pentru Diario de Jerez.

În acest interviu publicat în anul lansării ultimului album, care relua succese importante din repertoriu precum ''Esta Cobardia'' sau ''Gitano Soy'', artistul mărturisea să doreşte să ''revină la origini'', spunând: ''nu sunt niciodată mai fericit decât atunci când interpretez flamenco''.

Chiquetete era vărul cântăreţei şi actriţei Isabel Pantoja, a cărei viaţă tumultoasă a fost deseori prezentă pe primele pagini ale tabloidelor spaniole.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close