Antena 3 CNN Show "Pistruiatul", actorul Costel Băloiu, a împlinit 61 de ani. "Am un regret că n-am continuat pe linia asta"

"Pistruiatul", actorul Costel Băloiu, a împlinit 61 de ani. "Am un regret că n-am continuat pe linia asta"

”Pistruiatul”, actorul Costel Băloiu, a ajuns la 61 de ani. S-a născut pe 17 mai 1959. Avea 13 ani când a jucat în filmul ”Pistruiatul”, primul serial color filmat în România.

"Pistruiatul", actorul Costel Băloiu, a împlinit 61 de ani. "Am un regret că n-am continuat pe linia asta"
de Silvia Țigănilă    |    08 Sep 2020   •   23:24

Pistruiatul” este un serial românesc de propagandă din anul 1973, regizat de Francisc Munteanu.

”Au trecut 47 de ani. Când dai înapoi 47 de ani și vezi ce schimbare fantastică s-a întâmplat(...). Am această nostalgie, poate și un regret că n-am fost un pic mai impulsiv că n-am continuat pe linia asta.

Dar nici n-am fost ajutat”, a zis Costel Băloiu, marți seară, la ”Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea”. Costel Băloiu a lucrat mulți ani ca taximetrist.

Cum a fost selectat Costel Băloiu să fie ”Pistruiatul”

”A fost efectiv o întâmplare. Mulți au spus că am avut părinți care au dat bani(...). A fost pur și simplu o întâmplare, mergeam în oraș cu prietenii mei de joacă să vedem un film și nu am mai găsit bilete. Lângă rubrica de cinematograf era acest anunț: Centrala România Film în colaborare cu Televiziunea Română caută copii între 10 și 14 ani pentru primul serial color pentru televiziune - Pistruiatul. Și a fost efectiv o întâmplare. Selecția a avut loc în București, Cluj și Oradea și în total au fost vizionați peste 6.500 de copii. Din 6.500 am rămas 11, printre care și un băiețel care era cu Iurie Darie într-o emisiune. Francisc Munteanu era un om foarte direct și extraordinar, ne-a făcut poze și din 11 am rămas doi - eu și cu acel băiat, el ar fi trebuit inițial să joace pentru că avea experiență de platou.

Francisc Munteanu a zis că vrea ceva deosebit (...). Eram pe un scăunel, se uita o grămadă de lume. Emoționat am zis: ”nene de unde aveți pălăria aia că e foarte frumoasă, a zis mama că o să îmi cumpere și mie una dar nu are bani acum”. Și atunci Francisc Munteanu a zis STOP”.

Câți bani a câștigat ”Pistruiatul” după difuzarea serialului

”Ca sumă poate să pară mult, contractul a fost de 65.000 lei. Era exact valoarea unei Dacii și la duble mi s-au mai dat niște bani. (...). S-a făcut mare economie de peliculă și pentru economia asta mi-au mai dat 20.000 de lei. În total 85.000 de lei. Să nu aveți impresia că banii au venit în cont. 5% -10%, pe etape...când se termină filmarea și se făcea o anumită perioadă. Au fost cu țârâita efectiv”.

Costel Băloiu: O zi de filmare la vremea aia din câte știu eu costa 40.000 lei

”Am avut momente când am dat de persoane care au fost foarte reticente. Ia uite mă, din ce ai fost și ce ai ajuns. Nu înțeleg de ce atâta răutate și modul ăsta de a privi, pentru că nu am supărat pe nimeni. A fost o șansă, nu am știut să o fructific foarte bine, a fost vina mea”.

Cum a decurs viața lui după celebrul serial 

”Aveam 13 ani, treceam în clasa a opta. Am făcut Roșcovanul la 17 ani, tot cu Francisc Munteanu. Dacă Francisc Munteanu nu ar fi murit, el ar fi avut un proiect ”Pistruiatul” după eliberarea țării. El dacă trăia vă spun sigur, cursul meu era altul.

Nu am avut nicio tragere de inimă în niciun moment nu m-am gândit să fac actorie. (...)Am un regret, dar în general din tot ce am făcut chiar dacă a fost bine, chiar dacă a fost rău, m-am ambiționat să cred că a fost bine ce am făcut cu toate că de multe ori nu a fost bine.
Am terminat școala, am plecat în armată. Am făcut un an și opt luni și din armată, am fost ospătar și taximetrist. Am fost taximetrist vreo 10-11 ani după care am făcut TIR vreo șase șapte ani(...). Din 2004, lucrez la Ministerul Educației ca șofer”.

Costel Băloiu: M-am căsătorit foarte devreme cu prima mea soție

”Aveam 18 ani, ea 16. A venit la Starea Civilă cu mama că trebuia să semneze. Era gravidă. A doua soție a fost un eșec total, ne-am despărțit amiabil și am cunoscut-o pe a treia soție cu care sunt și în prezent. Avea două fetițe am și zis că dacă aș fi cunoscut-o din prima, viața mea era cu totul alta. Contează foarte mult. Cât am fi de bărbați, fără o femeie nu faci nimic în viață”.

×
Subiecte în articol: Pistruiatul Costel Băloiu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close