Antena 3 CNN Show Vedetele au început Postul Paştelui: ”Să ne întoarcem faţa spre religie" | VIDEO

Vedetele au început Postul Paştelui: ”Să ne întoarcem faţa spre religie" | VIDEO

Începând de astăzi intrăm în Postul Mare. Paştele ortodox va fi anul acesta pe data de 2 mai, deci urmează 40 de zile de rugăciune, de produse de mâncare fără carne şi fără produse lactate. Potrivit studiilor, o treime dintre români postesc în aşteptarea Învierii Domnului.

Vedetele au început Postul Paştelui: ”Să ne întoarcem faţa spre religie" | VIDEO
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2021   •   15:56

Monica Davidescu şi Aurelian Temişan vor ţine postul. Actriţa a renunţat de 14 ani la carne şi oricum peste an ţine post miercurea şi vinerea, fără a renunţa la ouă şi lactate.

Raluca şi Denisa de la Bambi ţin toate posturile din an. Fetele spun că nu e bine să te lauzi cu asta. "Ţinem post, dar mai călcăm aşa strâmb când avem filmări sau nu avem aproape preparate de post. Dar noi ne propunem de fiecare dată şi în mare parte reuşim", au spus surorile Bambi, citate de Click.

Cornelia Rednic s-a specializat în reţete de post. Prăjitura cu vişine este specialitatea casei, fiind apreciată de soţul ei Lupu.

Laura Cosoi mai are puţin şi termină postul. Ea este catolică, iar Paştele catolic va fi pe data de 27 martie. Una dintre reţetele sale preferate de post este ciorba de lobodă.

Chiar dacă nu reuşeşte să se abţină de la mâncare, Delia încercarcă să nu păcătuiască cu vorba. Lidia Buble ţine un post mult mai strict. Fiind penticostală, regulile în acest caz impun post negru, de dimineaţă şi până la lăsarea întunericului. Mai multe detalii despre postul negru puteţi afla de la dr. Oana Dumitrache, care a discutat despre alimentaie în Postul Paştelui, la Antena 3.

Nicoleta Voicu, post religios şi post pentru suflet

"Pentru că tot aţi precizat postul alimentar, vreau să mă opresc eu la postul sufletesc. Am traversat această perioadă destul de bulversantă şi cu siguranţă a atras o destabilizare emoţională şi psihică, dar şi religioasă, mai ales acolo unde credinţa a fost firavă în sufletele noastre. (...) Cred că perioada aceasta este bună pentru o introspecţie, în care să facem pace cu noi înşine. Este foarte important ca lumina să vină din sufletul nostru. Mie îmi place să spun: biserica din inima ta să aibă tot timpul lumina aprinsă.

Putem să intrăm şi în Altar să luăm lumină dacă în sufletul nostru este întuneric vom lua acea lumină, vom veni acasă cu ea, vom aprinde candela casei şi în două trei zile se stinge. Atunci va rămâne şi întunericul din sufletul nostru şi întunericul din casă. Dacă noi facem lumină în noi înşine, va fi lumină şi în casa noastră", a declarat artista Nicoleta Voicu, la Antena 3.

Curăţarea sufletească pentru Adriana Antoni

"Este un post foarte important, este cel mai aspru aşa cum ştim cu toţii. Pentru mine este o curăţare sufletească şi trupească, este o renaştere spirituală. Este foarte important acest post pentru mine, pentru că trebuie să ne pregătim sufleteşte pentru Săptămâna Patimilor şi Învierea Domnului şi mai ales că acest post de 40 de zile a fost ţinut de Domnul Iisus Hristos.

Postul nu este doar o abţinere de la alimente, este şi o curăţare sufletească. Aşa am învăţat eu, sufleteşte trebuie să ne apropiem de oameni şi de Dumnezeu. Acum, în perioada de post, cred că trebuie să iertăm şi să cerem iertare, să ne împăcăm şi să ne întoarcem faţa spre religie", a dezvăluit Adriana Antoni, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: postul Pastelui
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close