Antena 3 CNN Sport Tenis Be EU. Cum percep oamenii Uniunea Europeană

Be EU. Cum percep oamenii Uniunea Europeană

Un nou sondaj constată o creștere cu zece puncte procentuale, față de anul trecut, a numărului de cetățeni care au exprimat o opinie pozitivă cu privire la Uniunea Europeană (50%). Românii s-au arătat chiar și mai optimiști, în proporție de 52%.

Be EU. Cum percep oamenii Uniunea Europeană
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2021   •   22:21

Perspectiva individuală rămâne pesimistă în fața pandemiei care continuă: 53% dintre respondenții din Uniune consideră că situația economică din țara lor va fi mai gravă peste un an în comparație cu situația actuală. 46% dintre respondenții din România se așteaptă la o situație economică mai gravă peste un an.

Probabil determinată de aceste consecințe percepute, cetățenii formulează o nouă prioritate politică de vârf pentru Parlamentul European: lupta împotriva sărăciei și a inegalităților sociale ar trebui să ocupe un loc prioritar pe ordinea de zi.

În România, aceasta este considerată o prioritate de 44% dintre respondenți, urmată de măsuri pentru creșterea accesului la educație de calitate (34%) și de măsuri pentru asigurarea accesului la hrană sigură pentru cetățeni și un nivel de viață decent pentru fermieri (27%).

Sondajul a fost comandat de Parlamentul European și realizat în perioada noiembrie-decembrie 2020 de Kantar.

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close