Antena 3 CNN Sport Filip Jianu, tânărul din reclama cu "Zboară, puiule, zboară!", calificat în semifinale la Australian Open

Filip Jianu, tânărul din reclama cu "Zboară, puiule, zboară!", calificat în semifinale la Australian Open

Filip Jianu, tânărul din reclama cu "Zboară, puiule, zboară!", calificat în semifinale la Australian Open
24 Ian 2019   •   14:31

Tânărul tenisman român Filip Jianu (17 ani) s-a calificat, joi, la Melbourne, în semifinalele probei de simplu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce s-a impus cu 7-6 (5), 4-6, 6-2 în faţa americanului Cannon Kingsley.

Jianu, al patrulea favorit al probei, a câştigat după o oră şi 39 de minute în faţa unui adversar cap de serie numărul 9, românul pierzând primul său set la simplu în turneul de la Melbourne.

Filip Cristian Jianu a reuşit 4 aşi, a comis 4 duble greşeli, faţă de 9 aşi adunaţi de Kingsley şi 4 duble greşeli. Americanul a fost mai bun la punctele cu primul serviciu (78%-75%), dar românul a avut un procentaj superior la al doilea serviciu (59%-58%). La winners, Kingsley a reuşit 31, iar Jianu 19, americanul având şi mai multe erori neprovocate, 26-25.

În penultimul act, Jianu va înfrunta un alt american, Emilio Nava, cap de serie numărul 13.

Jianu este programat să joace joi şi în semifinalele probei de dublu, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona, favoriţii numărul doi urmând să joace contra americanilor Cannon Kingsley/Emilio Nava, favoriţii numărul doi.

Imagini mai vechi

Celebru încă de mic

Filip Jianu a devenit celebru pentru apariția sa într-o reclamă intens difuzată în urma cu 14 ani. El este micuțul din reclama "Zboară, puiule, zboară!". Micuțul a făcut apoi înot și tenis, până când a primit un contract din partea unei mari companii de management și a avut posibilitatea de a se antrena la academia lui Nick Bollatteri din SUA. 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close