Antena 3 CNN Sport Monica Csengeri, de la traiul pe stradă la triplă campioană europeană la haltere

Monica Csengeri, de la traiul pe stradă la triplă campioană europeană la haltere

Monica Csengeri, o tânără din Bistriţa cu o poveste impresionantă de viaţă, a cucerit trei medalii de aur, sâmbătă, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova.

Monica Csengeri, de la traiul pe stradă la triplă campioană europeană la haltere
de Alin Tarnovschi    |    11 Apr 2021   •   19:23

Monica Csengeri a reuşit, la numai 25 de ani, să ajungă triplă campioană europeană, după ce, cu numai câţiva ani înainte trăia pe străzile din Bistriţa şi cerşea pentru a putea supravieţui.

Ieri, Monica a cucerit trei medalii de aur, în limitele categoriei 49 de kilograme, la campionatele europene de la Moscova.

Până în urmă cu nouă ani, Monica trăia pe străzile din Bistriţa şi cerşea la propriu pentru a putea supravieţui. Apoi, Adrian Chivu, antrenorul său, i-a oferit o mână de ajutor şi i-a ghidat drumul în viaţă către haltere.

Din acel moment, Monica Csengeri a fost de neoprit.

Monica Suneta Csengeri, palmares impresionant la 25 de ani

Născută pe 21 martie 19996, Monica Suneta Csenger este o halterofilă din România care a devenit campioană europeanăă în 2021, la categoria 49 kilograme.

În 2012, la Kosice, Monica Csengeri a câștigat medalia de aur la stilul smuls, precum și medaliile de argint la aruncat și total la categoria sub 17 ani. Prima prezență la Campionatele Mondiale de seniori a înregistrat-o în 2015, la Huston, SUA, unde a ocupat locul 13 la stilul smuls.

În 2013, Monica a câștigat medalia de aur la stilul smuls și două medalii de argint, la aruncat și total, la Campionatele Europene de juniori, categoria sub 17 ani, la Klaipeda, în Lituania, în timp ce în 2014, a repetat performanța la Campionatele Europene de juniori de la Limassol.

În 2015, a trecut la seniori și a cucerit medalia de bronz la stilul aruncat, la Campionatele Europene de la Tbilisi, iar un an mai târziu, în Norvegia, a luat primul aur european la senioare, la stilul smuls, alături de bronzul de la total. În 2016, Csengeri a participat la Europenele pentru juniori unde a obținut două medalii de aur și una de argint, notează prosport.ro.

În 2017, la Split, în Croația, Csengeri a luat trei medalii , una de aur și două de argint.  Cel mai bun rezultat al carierei la Campionatele Europene a fost înregistrat în 2021, la Moscova, unde a luat toate cele trei medalii de aur puse în joc.

×
Subiecte în articol: Monica Csengeri haltere
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close