Antena 3 CNN Sport Cea mai bună schioară din România, exclusă din Lotul Național

Cea mai bună schioară din România, exclusă din Lotul Național

Este scandal în lumea sporturilor de iarnă, după ce Federaţia Română de schi a exclus-o din lotul pentru Campionatul Mondial pe schioarea Ania Caill, în ciuda rezultatelor ei excepţionale. Clubul la care activează sportiva a cerut ministrului Tineretului şi Sportului să intervină. De partea cealaltă, reprezentanţii Federaţiei susţin că schioarea nu a susţinut probele tehnice necesare includerii în lotul naţional.

Cea mai bună schioară din România, exclusă din Lotul Național
Sursa foto: Facebook / Ania Caill
de Laura Dinu    |    20 Ian 2021   •   15:00

Familia şi colegii Aniei Caill sunt revoltaţi după decizia Federaţiei Române de schi şi Biatlon. Ania e cel mai bine cotat schior din ţară în clasamentele internaţionale, susţin ei. CSM Corona Braşov, clubul Aniei Caill, a trimis o scrisoare ministrului Tineretului şi Sportului în care-i cere să intervină pentru includerea schioarei în lotul naţional.

Poziția ei mondială o face să fie prima sportivă, schioarea cea mai valoroasă, ea face parte din prima sută mondială la coborâre, acest rezultat o califică deja la campionatele mondiale”, susține Dana Caill, mama schioarei. 

Reprezentanţii Federaţiei justifică decizia prin faptul că Ania Caill nu respectă anumite criterii tehnice. La rândul său, preşedintele Comitetul Olimpic şi Sportiv Român declară că nu se poate implica în deciziile federaţiei.

Faptul ca Ania Caill nu este componentă a lotului național la acest moment,  a rezultat din faptul că nu respectă niciunul din criteriile pentru cooptarea la lotul național, la fiecare chemare a comisiei tehnice să participe la probele de control care sunt obligatorii a venit cu justificari medicale, aceste justificări au fost făcute de un medic din Franța”, a declarat Puiu Gașpar, președintele Federației Române de Schi și Biatlon. 

Competența pentru înscrierea fiecărui sportiv român de la toate disciplinele cade în seama federatiei de specialitate. Prezența oricărui sportiv din fiecare disciplină la o competiție de o asemenea anvergură este benefică”, spune Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

Odată cu excluderea Aniei Caill din lotul naţional, România nu va mai avea nciun participant la proba de viteză. Campionatul Mondial de Schi va avea loc în Italia, la Cortina d'Ampezzo, în perioada 9-21 februarie 2021.

 

 

 

×
Subiecte în articol: ania caill schioare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close